loader
Foto

"Istorii ascunse": Bisericile fortificate săsești găzduiau și stocurile de hrană ale familiilor | VIDEO

Duminică, 23 iunie, de la ora 15:45, pe TVR Timișoara, Cristina Baican v-a invitat să urmăriți o ediție "Istorii ascunse" despre bisericile fortificate săsești.

 

Cristina Băican
Istorii ascunse

.
Sașii au implementat o metodă ingenioasă pentru a fi siguri că slănina este folosită doar de familia care a deținut porcul. Fiecare familia și-a creat o stampilă personalizată pe care o aplica pe bucata de carne de fiecare dată când era tăiată o fâșie din ea. Pe lângă cămările de provizii, în curtea bisericii fortificate de la Miercurea Sibiului există un element ce astăzi accentuează individualitatea acestui ansamblu.
.
De la momentul la care a început să revină anual la Miercurea Sibiului, Martin Roth s-a implicat activ în aproape toate acțiunile ce aveau ca scop conservarea unor anumite segmente ale ansamblului bisericii fortificate. A însoțit echipele de arheologi și istorici în perioadele de restaurare pentru a afla cât mai multe informații despre biserică.

22:30 Caravana TVR 3 (R)

(Reluare)

0:00 Selfie (R)

(Reluare)
 

"Actual regional": Muncim să trăim sau murim muncind | VIDEO

publicat: sâmbătă, 28 septembrie 2024

O reflecție asupra relațiilor interumane și condițiilor de muncă în societatea contemporană.

”Atelierul de texte” sau cum să ne jucăm cu gramatica | VIDEO

La Arad, recent, au avut loc prezentările publicațiilor „Atelierului de texte”, un demers semnificativ în promovarea corectitudinii lingvistice.

Festivalul Salamului Uscat de la Nădlac | VIDEO

Festivalul Salamului Uscat de la Nădlac | VIDEO

publicat: joi, 26 septembrie 2024

Festivalul Salamului Uscat de la Nădlac a fost inițiat în anul 2017, însă tradițiile legate de prepararea și consumul acestui delicatese sunt ...

 

#tvrtimisoara