loader
Foto

"Istorii ascunse": Bisericile fortificate săsești găzduiau și stocurile de hrană ale familiilor | VIDEO

Duminică, 23 iunie, de la ora 15:45, pe TVR Timișoara, Cristina Baican v-a invitat să urmăriți o ediție "Istorii ascunse" despre bisericile fortificate săsești.

 

Cristina Băican
Istorii ascunse

.
Sașii au implementat o metodă ingenioasă pentru a fi siguri că slănina este folosită doar de familia care a deținut porcul. Fiecare familia și-a creat o stampilă personalizată pe care o aplica pe bucata de carne de fiecare dată când era tăiată o fâșie din ea. Pe lângă cămările de provizii, în curtea bisericii fortificate de la Miercurea Sibiului există un element ce astăzi accentuează individualitatea acestui ansamblu.
.
De la momentul la care a început să revină anual la Miercurea Sibiului, Martin Roth s-a implicat activ în aproape toate acțiunile ce aveau ca scop conservarea unor anumite segmente ale ansamblului bisericii fortificate. A însoțit echipele de arheologi și istorici în perioadele de restaurare pentru a afla cât mai multe informații despre biserică.

14:00 Descoperă vestul (R)

(Reluare)

14:30 Cult@art

 

"Sarea în bucate": Zama de lobodă | VIDEO

publicat: miercuri, 10 iulie 2024

Ilidia, supranumită și mica Americă, ne deschide rețetarul cu mâncăruri tradiționale și descoperim o rețetă deosebită de zamă de lobodă cu ...

Florin Draşovean, arheolog, directorul Institutului de Studii Banatice, invitat la

Miercuri, 10 iulie, de la ora 15:45, v-am invitat la o ediție "Cult@rt", la TVR Timișoara.

Hercules, în festival | VIDEO

Hercules, în festival | VIDEO

publicat: miercuri, 10 iulie 2024

Stațiunea Băile Herculane a fost capitala folclorului mondial. Aici a avut loc Festivalul „Hercules”, cea mai longevivă manifestare ...

 

#tvrtimisoara