loader
Foto

TVR Timișoara premiată de APTR pentru eseul "Ca-n cer"

Producția TVR Timișoara "Ca-n cer" a obținut premiul pentru eseu la Gala APTR 2014. Echipa este formată din: realizator Dite Dinesz, imaginea Marius Danci, montajul Constantin Buță.

 

Eseul TV va fi difuzat de TVR3 duminică 14.12.2014 de la ora 17:00, într-o ediție specială care va cuprinde programele produse de studiourile regionale premiate la APTR 2014.

În martie 2014,  TVR Timişoara a început susţinerea campaniei Fundaţiei Sfânta Irina de strângere de fonduri pentru Clinica Nera, prima clinică de recuperare oncologică din România.

În comuna Sasca Montană din judeţul Caraş-Severin, în vârf de munte, se înalţă deja primele clădiri din ceea va fi, în cel mult un an, clinica Nera.

Fără a fi o întâmplare, cât timp astăzi nimic nu mai este întâmplător, cei care vor urca aici se vor vindeca mai aproape de cer, ca-n cer…

Vor vedea Nera pe fereastra care le va aduce dimineaţa şi Munţii Banatului de cealaltă parte, odată cu înserarea…. Deasupra de toate vor învăţa să învingă suferinţa, regăsindu-se pe ei înşişi.

Filarmonica Banatul şi invitaţii săi, printre care și actorul Dan Puric, au format împreună prima comunitate care s-a mobilizat prin organizarea unui concert de strângere de fonduri pentru Clinica Nera.

TVR Timişoara a proiectat, în premieră, în sala Filarmonicii Banatul, un reportaj realizat de Dite Dinesz, despre oamenii clinicii Nera.

 

Iniţiatorul proiectului Clinica Nera este doctorul Pavel Chirilă, alături de măicuţele de la Mănăstirea Slatina-Nera.

Dr. Pavel Chirilă: "Aflarea veștii este mai periculoasă decât stadiul bolii. Această clinică este pentru bolnavii care au aflat că au cancer. Clinica Nera va avea mai multe departamente: psihoterapie, dietoterapie, kinetoterapie, prevenție și cercetare clinică, depistare precoce. Mai sperăm să achiziționăm o caravană cu care să mergem prin țară și să depistăm cancerul în stadiul 0 si 1”.

În ţări precum Italia, există cel puţin 40 de clinici de acest fel. În judeţul Caraş-Severin, unde se ridică acum Clinica Nera, există un singur medic oncolog. La ora actuală cancerul este a doua cauză a mortalităţii la nivel mondial şi se preconizează că în scurt timp va ajunge pe primul loc.

Cei care doresc să contribuie la construcţia Clinicii Nera sunt rugaţi să se adreseze Fundaţiei Sfânta Irina.

Difuzarea în premieră a reportajului a avut loc de Paşti, sâmbătă 18.04.2014 de la ora 19.30,  la TVR Timişoara, într-o emisiune specială prin care telespectatorii au fost invitaţi să contribuie la ridicarea primei clinici de recuperare oncologică din România.

 

 

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

17:30 Arhiva TVR Timișoara

 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara