loader
Foto

Galerie foto

Călătorii în lumea ştiinţei, la „Noaptea Cercetătorilor”

Participanţii vor avea parte de experimente inedite, conferinţe captivante şi concursuri cu premii atrăgătoare.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Lumea fascinantă a ştiinţei este la dispoziţia tuturor celor interesaţi, cu ocazia unui eveniment care îi este dedicat: „Noaptea Cercetătorilor”.

„Călătoria” va avea loc în 26 septembrie, începând cu ora 17, în mai multe oraşe din România, printre care şi Timişoara. Participanţii vor avea parte de experimente inedite, conferinţe captivante şi concursuri cu premii atrăgătoare.

Amănunte despre eveniment primim, în direct, dinspre prof.univ.dr. Dumitru Vulcanov, decan al Facultăţii de Fizică din cadrul UVT, prof. Marin Popescu, director al Departamentului de Relaţii cu Mediul Preuniversitar (UVT) şi Ioana Scărlătescu, studentă.

Manifestarea „Urbanismul între cercetare şi bune practici” îşi propune redefinirea scopului tuturor formelor de creativitate.

Începând cu anul 2011, Registrul Urbaniştilor din România, Biroul Teritorial Regiunea de Vest, acordă diplome de excelenţă asociaţiilor, firmelor sau persoanelor fizice care converg înspre scopul amintit.

Sinagoga din Cetate gazduieşte expoziţia intitulată „Bune practici”, care ne invită la implicare... creativă. Referitor la acest subiect n-au fost alături, în direct, prof. dr. arh. Radu Radoslav şi drd. arh. Mihai Danciu.

„Biblioteci în aer liber”, eveniment organizat de către Institutul Francez din Timişoara şi Centrul Cultural German, a ajuns la cea de-a patra ediţie. Între 26 şi 27 septembrie, strada Mărăşeşti se transformă în spaţiu al lecturii şi al bunei-dispoziţii. Povestea-ntreagă am aflat-o de la Delia Crăciun, referent cultural în cadrul Institutului Francez din Timişoara.

Emisiunea s-a difuzat în direct pe TVR Timișoara și TVR3 joi 25.09.2014 la ora 20.00 (cu reluare pe TVR3 și TVR Timișoara vineri 25.09.2014 la orele 10.00 și respectiv 11.00). De asemenea este disponibilă online pe TVR+.

(w882)

0:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

(Reluare)

0:30 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara