loader
Foto

"Cântec și Poveste": Aniversarea Ansamblului Timişul din Timişoara

La sfârşitul anului 2014 ansamblul Timişul al Casei de Cultură din Timişoara a aniversat 46 de ani de la înfiinţare pe scena Operei Române din Timişoara.

 

Felicia Stoian
Doriana Talpeș
Cântec și poveste

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În prima parte a emisiunii ne-am întâlnit cu ansamblul de tineret Timişul, dirijor Nicolae Baniciu, instructori coregrafi Maria Dudău şi Lucian Pascariu.

Partea a doua ne-a prilejuit întâlnirea cu orchestra Timişul dirijată de Deian Galetin, iar coregrafia jocurilor de pe tot cuprinsul ţării este semnată de Brânduşa şi Nicolae Stănescu, Toma Frenţescu.

Alături de cele două orchestre ale ansamblului Timişul, dirijate de Nicolae Baniciu şi Deian Galetin, formaţiile de dansatori au adus în scenă suite de jocuri din cele mai reprezentative zone ale ţării.

Tineri interpreţi, colaboratori ai ansamblului de tineret au completat tabloul primei părţi a acestui spectacol.

Nume consacrate ale cântecului bănăţean au cucerit inimile spectatorilor prezenţi în sală: Dumitru Teleagă, Carmen Popovici Dumbravă, Dumitru Stoicănescu, Andreea Voica şi Petrică Moise.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR3 joi 19.02.2015 de la ora 20.00 iar pe TVR Timișoara duminică 22.02.2015 de la ora 19.00.

16:00 Forum economic

- direct

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara