loader
Foto

„Cântec şi Poveste” în Valea Almăjului - Partea a doua

Joi 2 aprilie,   „ Cântec şi Poveste ” în Valea Almăjului: Rudăria, Cântecul Generaţiilor!

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediție disponibilă online pe TVR+

Urmăriți partea a doua a emisiunii "Cântec şi Poveste" de la Rudăria, unde lumea trecutului este de o prospeţime uluitoare şi unde se macină un timp fără timp.

Rapsozii acestei vetre bănăţene îşi împletesc cântecul cu amintirea tinereţii lor şi îi îndeamnă pe cei mai tineri să păstreze şi să promoveze obiceiurile locului şi cântecul autentic.

Ne vom bucura de poveştile şi cântecele rapsozilor Versavia Dragotă şi Lazăr Sârbu dar şi de cele ale fiicei satului Maria Didraga – îndrăgită interpretă de muzică populară.

Din dragoste, dor şi respect pentru cântecul almăjan, la Şcoala Generală din Eftimie Murgu s-a înfiinţat formaţia tradiţională „Flori de Mai”.

Veți lua parte şi la „Nunta Cornilor”, un obicei cu origini precreştine în care sătenii mascaţi reprezintă spiritele rele şi prin alungarea lor aşteptăm un an mai bun. Alaiul măştilor şi jocul cornilor de pe uliţele satului celebrează şi înflorirea cornului, arbust ce ocupă un loc special în culturile agro-pastorale.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 2.04.2015 de la ora 20.00, iar pe TVR Timişoara duminică 5.04.2015 de la ora 19.00.

2:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)

3:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara