loader
Foto

„Cântec şi Poveste” în Valea Almăjului - Partea a doua

Joi 2 aprilie,   „ Cântec şi Poveste ” în Valea Almăjului: Rudăria, Cântecul Generaţiilor!

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediție disponibilă online pe TVR+

Urmăriți partea a doua a emisiunii "Cântec şi Poveste" de la Rudăria, unde lumea trecutului este de o prospeţime uluitoare şi unde se macină un timp fără timp.

Rapsozii acestei vetre bănăţene îşi împletesc cântecul cu amintirea tinereţii lor şi îi îndeamnă pe cei mai tineri să păstreze şi să promoveze obiceiurile locului şi cântecul autentic.

Ne vom bucura de poveştile şi cântecele rapsozilor Versavia Dragotă şi Lazăr Sârbu dar şi de cele ale fiicei satului Maria Didraga – îndrăgită interpretă de muzică populară.

Din dragoste, dor şi respect pentru cântecul almăjan, la Şcoala Generală din Eftimie Murgu s-a înfiinţat formaţia tradiţională „Flori de Mai”.

Veți lua parte şi la „Nunta Cornilor”, un obicei cu origini precreştine în care sătenii mascaţi reprezintă spiritele rele şi prin alungarea lor aşteptăm un an mai bun. Alaiul măştilor şi jocul cornilor de pe uliţele satului celebrează şi înflorirea cornului, arbust ce ocupă un loc special în culturile agro-pastorale.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 2.04.2015 de la ora 20.00, iar pe TVR Timişoara duminică 5.04.2015 de la ora 19.00.

4:00 Descoperă vestul

7:00 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
România la Olimpiadă: Ținute create de Olah Gyarfas, absolvent FAD Timișoara | VIDEO

Uniformele oficiale ale lotului olimpic român au create și realizate în România. Designerul vestimentar este un absolvent al Facultății de Arte ...

Phoenix: Concert aniversar în Parcul Rozelor (2010) | VIDEO

Joi, 25 iulie, de la ora 17:15, la TVR Timișoara, ne reamintim de concertul aniversar Phoenix, care s-a ținut în 2010 în Parcul Rozelor.

Cinecluburile: alternativă la filmul comercial vs. instrument de propagandă

Marți, 23 iulie, de la ora 18.30, la TVR Timișoara, vă invităm la "Istorii Ascunse", cu Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara