loader
Foto

Cântec şi Poveste – Începe noul sezon

Povestea cânepii şi a oieritului însoţesc cântecul lui Alexandru Pop, Ioan Alexandrescu şi Ionica Beschiu.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Vechile meşteşuguri şi meserii din ţinutul Ardealului şi Banatului sunt aduse la lumina de tinerele generaţii de interpreţi ai folclorului romanesc.

În ediţia de astăzi povestea firului de cânepă se împleteşte armonios cu povestea cântecului tânărului interpret din Sebiş - Alexandru Pop, iar cea a păstoritului cu cântecele ciobanilor Ionică Beschiu din Mărginimea Sibiului şi Ioan Alexandrescu din Vîrciorova, Caraş Severin.

Alaturi de ei ne bucuram sufletele ascultându-i pe Codruţa Rodean, Ionela Sterp, Bogdan Cioranu şi Mircea Cârţişorean iar din Arhiva TVR pe Lucreţia Ciobanu, Iosif Ciocloda, Ştefan Isac şi Achim Nica.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 22.09.2016 de la ora 20.00, cu reluare vineri 23.09.2016 la ora 4.30, iar pe TVR Timișoara duminică 25.09.2016 de la ora 19.00, cu reluare luni 26.09.2016 de la ora 10.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


15:30 Minorităţi în limba maghiară

16:00 Forum economic

- direct
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara