loader
Foto

„Cântecele Românilor”- un spectacol tematic dedicat zilei de 24 ianuarie 1859

Centrul de Cultură şi Artă Timiş prin ansamblul profesionist Banatul a organizat, în sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara, spectacolul “Cântecele Românilor” dedicat zilei istorice de 24 ianuarie 1859.

 

Diana Bogea
Felicia Stoian
Doriana Talpeș
Cântec și poveste

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Orchestra Banatul dirijată de tănărul Sebastian Roşca a interpretat "Hora Unirii" şi "Treceţi batalioane române Carpatii" iar invitaţii în recital au încântat publicul cu un repertoriu ales din care răzbătea dragostea pentru pământul strămoşesc şi neamul românesc.

În premieră la Timişoara, Sava Negrean Brudaşcu a ridicat sala în picioare primind aplauze minute în şir.

Dansatorii ansamblului au adus omagiu Moldovei interpretând o suită de jocuri din Moldova şi Bucovina în coregrafia lui Nicolae Stănescu.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR3 joi 5.02.2015 de la ora 20.00 iar pe TVR Timișoara duminică 8.02.2015 de la ora 19.00.


16:00 Forum economic

- direct

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara