loader
Foto

Cântecul de altădată din ţinutul gugulanilor

Două voci ale cântecului timişan: Viorica Ghercea şi Rodica Dima. Cântecul de altădată din ţinutul gugulanilor cu celebrul dirijor Nicolae Perescu.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

La Cântec şi Poveste realizăm o adevarată incursiune în arhiva Televiziunii Române dar şi cea a studioului TVR Timişoara.

O punte de legătură prin cântecul de câmpie între Viorica Ghercea de la Chevereşul Mare, plecată în lumea fără de dor în plină ascensiune a carierei muzicale şi Rodica Dima, care în luna lui Mai – 2017 a plecat şi ea la cer.

Viorica Ghercea şi Rodica Dima au fost angajate ale orchestrei DOINA BANATULUI din Caransebeş, sub bagheta dirijorului Nicolae Perescu.

Sub genericul GUGULAN CU CAR CU MERE, vă aducem bucuria cantecului şi a jocului cărăşan cu fragmente din emisiunea realizată de Eugen Gal şi Ion Filip la Caransebes, la sfârşitul anilor `60.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3, joi, 25.05.2017, de la ora 19.00, iar pe TVR Timişoara duminică 28.05.2017 de la ora 19.00, cu reluare luni 29.05.2017 de la ora 12.00. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

9:00 Cap de afiș (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba maghiară (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara