Cap de Afiș: Concert PRO MUSICA 41
vineri, 29 mai 2015
Concertul de revenire al grupului Pro Musica a fost un act de recuperare a unor creaţii care nu au mai fost interpretate public de peste trei decenii dar şi un semnal că muzica bună trebuie împărtăşită unui public larg.

Precum vremuiesc versurile şi cum n-au încetat să spere cei atinşi de magia unor (ne)vremuri în care să fii altfel era un sacrificiu, muzica s-a dovedit a fi refugiul în care vremea nu mai conta în trăirea, sensibilitatea şi înţelegerea felului de a (se) exprima a celor care au vrut să fie liberi.

Dacă nu pot să spun ceea ce gîndesc am să cînt pe versurile lui Eminescu! Vremea a venit.

„Glossa”, „Calendarul”, piese din opera folk „Creanga de cireş”, „Balada celor doi soldaţi”, poemul folk-rock „11 septembrie”, apoi piesele, mai cunoscute din perioada rockului baroc: „Zările gri”, „Şi dacă...”, „Pasărea P”...

Muzicienii de pe scenă ne-au plimbat într-un trip intens, cu o destinaţie bănuită dar greu de conştientizat în timp real: aparteneţa la un filon cultural, la o atitudine.

Prima parte a concertului ProMusica este difuzată în cadrul emisiunii "Cap de Afiș" duminică 31.05.2015, de la ora 17:00 pe TVR Timișoara iar de la ora 22:00 pe TVR3.

Cea de a doua parte a concertului ProMusica este difuzată în cadrul emisiunii "Cap de Afiș" luni 1.06.2015, de la ora 17:00 pe TVR Timișoara iar de la ora 22:00 pe TVR3.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara . Înregistrarea emisiunii (dacă este disponibilă) poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


 

  • 21:00
    Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual
  • 21:30
    Minorităţi
  • 22:00
    Preluare TVR3