loader
Foto

Cap de Afiș: Concert PRO MUSICA 41

Concertul de revenire al grupului Pro Musica a fost un act de recuperare a unor creaţii care nu au mai fost interpretate public de peste trei decenii dar şi un semnal că muzica bună trebuie împărtăşită unui public larg.

 

Mimo Obradov
Cap de afiș

Precum vremuiesc versurile şi cum n-au încetat să spere cei atinşi de magia unor (ne)vremuri în care să fii altfel era un sacrificiu, muzica s-a dovedit a fi refugiul în care vremea nu mai conta în trăirea, sensibilitatea şi înţelegerea felului de a (se) exprima a celor care au vrut să fie liberi.

Dacă nu pot să spun ceea ce gîndesc am să cînt pe versurile lui Eminescu! Vremea a venit.

„Glossa”, „Calendarul”, piese din opera folk „Creanga de cireş”, „Balada celor doi soldaţi”, poemul folk-rock „11 septembrie”, apoi piesele, mai cunoscute din perioada rockului baroc: „Zările gri”, „Şi dacă...”, „Pasărea P”...

Muzicienii de pe scenă ne-au plimbat într-un trip intens, cu o destinaţie bănuită dar greu de conştientizat în timp real: aparteneţa la un filon cultural, la o atitudine.

Prima parte a concertului ProMusica este difuzată în cadrul emisiunii "Cap de Afiș" duminică 31.05.2015, de la ora 17:00 pe TVR Timișoara iar de la ora 22:00 pe TVR3.

Cea de a doua parte a concertului ProMusica este difuzată în cadrul emisiunii "Cap de Afiș" luni 1.06.2015, de la ora 17:00 pe TVR Timișoara iar de la ora 22:00 pe TVR3.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara . Înregistrarea emisiunii (dacă este disponibilă) poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


 

14:00 Descoperă vestul (R)

(Reluare)

14:30 Cult@art

 
Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

publicat: vineri, 29 martie 2024

Urmăriți  o ediție "Forum Economic" despre marketingul online, la TVR Timișoara.

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

 

#tvrtimisoara