loader
Foto

Galerie foto

"Cap de Afiș" special: Subcarpați la Festivalul Plai 2014

În acest weekend, TVR 3 vă face rezervare în primul rând, la concertul care a încheiat ediția 2014 a Festivalului Plai de la Timișoara.

 

Diana Bogea
Cap de afiș

Un proiect inedit și curajos, marcă a festivalului, care surprinde spiritul Plaiului, îmbinând măiastru ritmurile tradiționale românești cu beat-ul muzicii electronice și cu vibrațiile clasice.

“Am lăsat la urmă un proiect foarte drag nouă, la care lucrăm încă din iarna lui 2012. Este primul proiect muzical produs de PLAI şi ne bucurăm enorm să-l prezentăm în acest an pe scena mare a festivalului.” (Andreea Iager-Tako, organizator).

MC Bean, fondatorul Subcarpaţi, o trupă de artişti care au scuturat ritmurile populare româneşti cu un “beat” nou creând un ecou puternic în rândul tinerilor, spune despre folclor:

“O sursă de energie. Am fost genul de român care a renegat folclorul, care avea o impresie foarte proastă despre România. Până când am reînceput să ascult din nou muzică folclorică şi iniţial am zis că are legătură cu copilăria, dar începea să îmi placă din nou. Folclorul emitea către mine şi aşa a început să se formeze un soi de conştiinţă în capul meu, pentru că au fost oameni care au luptat pentru ţara asta şi care ne-au schimbat viaţa şi, pentru ei, dar şi pentru noi, trebuie să învăţăm sa păstrăm valorile tradiţionale” – Bean

Subcarpaţi înseamnă: Bean MC, Vali Umbră, VJ Andri şi DJ Power pe vinil + Madalina Pavăl

Proiectul Subcarpaţi+Orchestra este dezvoltat cu sprijinul artiştilor timişoreni: Alin Stoianovici (direcţie muzicală / orchestraţie / acordeon), Gabriel Almaşi (orchestraţie / cobză), Octavian Scurtu (baterie), Uţu Pascu (chitară bas) şi Petre Ionuţescu (trompetă şi instrumente tradiţionale).

30 de oameni pe scenă, o oră de energie transmisă prin muzică, un concert intrat deja în istoria Festivalului Plai.

Concertul este difuzat  la TVR3 duminică 3.05.2015 de la ora 22:00.

(w882)

 

4:00 Descoperă vestul

7:00 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara