loader
Foto

Galerie foto

Caravana Știrile TVR întâlnește vânătorii de la Bata, județul Arad

Bata este un loc cunoscut de vânătorii din întreaga țară și nu numai. Când ajungea la Săvârșin, aici obișnuia să vină la vânătoare Regele Mihai împreună cu maestrul vânător al Casei Regale a României.

 

Andrei Borosovici
Ramona Boroșovici
Telejurnal Regional TVR Timișoara

Tradiția a reînviat în urmă cu șase ani iar de atunci se organizează Festivalul Vânătorii de la Bata, unul dintre cele mai mari din tara.

În secolul XVIII Bata era înregistrată cu numai 8 case. Depopularea se datora îndelungatei perioade de războaie între turci și habsburgi pentru controlul asupra Banatului.

În ciuda unui pârjol cumplit, satul a renăscut din cenușă și durere. Comana Bata are acum aproximativ 1300 de locuitori.

Locul este cunoscut pentru partidele de vânătoare care se organizează aici. În ultimii ani au venit mii de vânători din țară și din străinatate. De la simpli oameni pasionați de vânătoare până la reprezentanți ai unor familii regale.

Aflați mai multe despre Bata în Jurnalul Regional TVR Timișoara și în Telejurnalul TVR1 de la ora 20.

(w882)

20:00 DEZBATERE ELECTORALĂ

- ALEGERI EUROPARLAMENTARE -direct

21:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)
 
Gheorghiță, la

Gheorghiță, la "Sarea în bucate"

publicat: miercuri, 29 mai 2024

În curând, mâncare ciobănească la "Sarea în bucate"!

Plimbare pe Bega cu

Plimbare pe Bega cu "Pelicanul" | VIDEO

publicat: luni, 27 mai 2024

Două ore de plimbare pe Bega cu plecare de la D'arc pe mal până la ecluza de la Sânmihaiu Român, în 6 minute de imagini de suflet. Important este ...

O ediție "Forum Economic" despre cum se derulează investițiile oamenilor de afaceri italieni din România, cum percep aceștia actualitatea ...

 

#tvrtimisoara