loader
Foto

Galerie foto

Caravana Știrile TVR întâlnește vânătorii de la Bata, județul Arad

Bata este un loc cunoscut de vânătorii din întreaga țară și nu numai. Când ajungea la Săvârșin, aici obișnuia să vină la vânătoare Regele Mihai împreună cu maestrul vânător al Casei Regale a României.

 

Andrei Borosovici
Ramona Boroșovici
Telejurnal Regional TVR Timișoara

Tradiția a reînviat în urmă cu șase ani iar de atunci se organizează Festivalul Vânătorii de la Bata, unul dintre cele mai mari din tara.

În secolul XVIII Bata era înregistrată cu numai 8 case. Depopularea se datora îndelungatei perioade de războaie între turci și habsburgi pentru controlul asupra Banatului.

În ciuda unui pârjol cumplit, satul a renăscut din cenușă și durere. Comana Bata are acum aproximativ 1300 de locuitori.

Locul este cunoscut pentru partidele de vânătoare care se organizează aici. În ultimii ani au venit mii de vânători din țară și din străinatate. De la simpli oameni pasionați de vânătoare până la reprezentanți ai unor familii regale.

Aflați mai multe despre Bata în Jurnalul Regional TVR Timișoara și în Telejurnalul TVR1 de la ora 20.

(w882)

4:00 Descoperă vestul

7:00 Satul meu (R)

(Reluare)
 

Duminica - 17 marie, ora de la ora 16:00 și 22:00, pe TVR Timișoara, a fost difuzată o ediție specială "Cântec și Poveste".

Felicia Stoian v-a invitat  la o nouă ediție live "Cântecul  de acasă" vineri, 15 martie, de la ora 16:00.

Trufandale de primăvară | VIDEO

Trufandale de primăvară | VIDEO

publicat: joi, 14 martie 2024

Primavara a sosit, chiar dacă vremea pare să fie destul de indecisă, iar tarabele din piețe s-au umplut de trufandale. Salată verde, spanac, ...

 

#tvrtimisoara