loader
Foto

Galerie foto

Caravana Știrilor TVR la Gărâna, în Munții Banatului

Caravana Știrilor TVR este astăzi la Gărâna, care în ultimii ani a devenit unul din cele mai cunoscute sate din vestul țării, datorită și festivalului internațional de jazz, organizat aici din 1996.

 

Andrei Borosovici
Ramona Boroșovici
Telejurnal Regional TVR Timișoara

Satul a fost fondat la începutul secolului 19 de coloniștii pemi aduși din Boemia pentru a exploata și prelucra resursele forestiere din Munții Banatului.

În prezent are mai puțin de 100 de locuitori permanenți, dar este cel mai cunoscut sat turistic din Banat și adună în fiecare an peste 50 de mii de vizitatori. Toți cei care vin la Gărâna spun că nu găsesc aici doar un sat de vacanță, ci descoperă o stare de spirit.

În jurnalul regional de la TVR Timișoara aflați ce îi atrage pe turiști în micul sat de la poalele Semenicului, iar în Telejurnalul de la ora 20 de pe TVR 1 transmitem în direct din locul în care a început festivalul de jazz și noua istorie a locului.

(w882)

4:00 Descoperă vestul

7:00 Satul meu (R)

(Reluare)
 

Duminica - 17 marie, ora de la ora 16:00 și 22:00, pe TVR Timișoara, a fost difuzată o ediție specială "Cântec și Poveste".

Felicia Stoian v-a invitat  la o nouă ediție live "Cântecul  de acasă" vineri, 15 martie, de la ora 16:00.

Trufandale de primăvară | VIDEO

Trufandale de primăvară | VIDEO

publicat: joi, 14 martie 2024

Primavara a sosit, chiar dacă vremea pare să fie destul de indecisă, iar tarabele din piețe s-au umplut de trufandale. Salată verde, spanac, ...

 

#tvrtimisoara