loader
Foto

Galerie foto

Caravana Știrilor TVR la Gărâna, în Munții Banatului

Caravana Știrilor TVR este astăzi la Gărâna, care în ultimii ani a devenit unul din cele mai cunoscute sate din vestul țării, datorită și festivalului internațional de jazz, organizat aici din 1996.

 

Andrei Borosovici
Ramona Boroșovici
Telejurnal Regional TVR Timișoara

Satul a fost fondat la începutul secolului 19 de coloniștii pemi aduși din Boemia pentru a exploata și prelucra resursele forestiere din Munții Banatului.

În prezent are mai puțin de 100 de locuitori permanenți, dar este cel mai cunoscut sat turistic din Banat și adună în fiecare an peste 50 de mii de vizitatori. Toți cei care vin la Gărâna spun că nu găsesc aici doar un sat de vacanță, ci descoperă o stare de spirit.

În jurnalul regional de la TVR Timișoara aflați ce îi atrage pe turiști în micul sat de la poalele Semenicului, iar în Telejurnalul de la ora 20 de pe TVR 1 transmitem în direct din locul în care a început festivalul de jazz și noua istorie a locului.

(w882)

21:30 Europa 360

22:00 Minorităţi în limba sârbă (R)

(Reluare)
 
Gheorghiță, la

Gheorghiță, la "Sarea în bucate"

publicat: miercuri, 29 mai 2024

În curând, mâncare ciobănească la "Sarea în bucate"!

Plimbare pe Bega cu

Plimbare pe Bega cu "Pelicanul" | VIDEO

publicat: luni, 27 mai 2024

Două ore de plimbare pe Bega cu plecare de la D'arc pe mal până la ecluza de la Sânmihaiu Român, în 6 minute de imagini de suflet. Important este ...

O ediție "Forum Economic" despre cum se derulează investițiile oamenilor de afaceri italieni din România, cum percep aceștia actualitatea ...

 

#tvrtimisoara