loader
Foto

Cartea de la ora 16.00: “Mă cheamă Charles Saatchi şi sunt artoholic” | VIDEO

Cartea pe care o propune pentru lectură Adina Ștefănescu este “Mă cheamă Charles Saatchi şi sunt artoholic” (Editura Pandora, 2017).

 

Charles Saatchi este cel mai influent colecţionar de artă contemporană, iar galeria sa din Londra are 6500 de metri pătraţi şi este unul dentre cele mai generoase spaţii de expunere din lume pentru arta contemporană.

Este o figură retrasă şi nu dă interviuri. În volumul pe care Adina ni-l recomandă vom regăsi răspunsurile lui Saatchi la întrebări pe care i le-au adresat jurnalişti renumiţi, critici de artă şi iubitori ai acesteia. “Nu sunt interesat de lumea artei. Sunt interesat de artă.”

Adina Ştefănescu a absolvit - la Universitatea de Vest din Timişoara - Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Comunicare şi Facultatea de Informatică. Are un doctorat în audit şi guvernanţă IT. Lucrează la o companie multinaţională specializată pe securitate informaţională. În timpul liber (pe care şi l-ar dori mai mult şi ma des) citeşte cu nesaţ, pictează şi scrie (eseuri de filosofia culturii sau beletrístică).

9:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba sârbă (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara