loader
Foto

Casa Artelor ca un Palat Cultural

Direcţia pentru Cultură a judeţului Timiş şi-a definitivat agenda evenimentelor anului 2016.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Cel dintâi este o expoziţie de fotografie, intitulată „CuCal” şi este un exerciţiu plastic pus în scenă de către şase artişti fotografi.

Vernisajul are loc joi, 14 ianuarie, începând cu ora 18.oo, la Casa Artelor din strada Episcop Augustin Pacha, numărul 8.

Detalii legate de agenda culturală a spaţiului amintit aflăm dinspre Sorin Vlad Predescu, director al Direcţiei pentru Cultură Timiş.

Regizor şi scenograf, tată şi fiică. O echipă care are la activ spectacole valoroase bazate pe o viziune aparte. Ne referim la Dorothea Iordănescu (scenograf) şi Ştefan Iordănescu.

Au pus în scenă, de curând, la Teatrul Evreiesc de Stat, spectacolul „Kapilevski”, de Jacob Weitzner. Varianta în limba română, deocamdată, însă curând, mai exact în această lună, se vor întoarce la Bucureşti pentru varianta în idiş.

Aceeaşi echipă semnează regia, respectiv scenografia „Scrisorilor de dragoste către Stalin”, de Juan Mayorga.

Pentru acest spectacol sunteţi aşteptaţi nu mai târziu de mâine seară, de la ora 19.oo, la Sala 2 a Teatrului Naţional Mihai Eminescu din Timişoara.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, marți 12.01.2016 la ora 20.00, cu reluare miercuri 13.01.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

19:00 În prelungiri – direct

20:30 Lumea de aproape

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara