loader
Foto

Casa Debora, locul unde se vindecă suflete

De-a lungul anilor, Casa Debora a găzduit peste 150 de adolescente, victime ale traficului de persoane sau violenței domestice. Multe dintre ele au acum propriile familii. Au copii și, mai ales, speranță pentru ziua de mâine.

 

Ana Maria Chevereșan
Reporter Special

Unele dintre ele au fost exploatate în propria familie ori au fost traficate în scopuri sexuale, cu știrea părinților. Altele au trecut prin abuzuri fizice și emoționale greu de imaginat. Multe au trăit sentimentul de abandon și singurătate. Altele au fost neglijate și înfometate.

Toate au pășit în viață cu o povară nedreaptă. Sunt fete cărora li s-a furat copilăria, victime ale traficului de persoane, abuzului sexual și emoțional, exploatării prin muncă și violenței domestice.

Copile pentru care familia în care s-au născut este doar o amintire întunecată. Cele mai norocoase dintre ele au ajuns, însă, în locul unde se vindecă suflete: Casa Debora. Un proiect social cum puține sunt în România.

În urmă cu 16 ani, într-o vreme în care legislația în domeniu era precară, o mână de oameni s-a gândit să pună bazele unei fundații care să ofere găzduire, terapie, consiliere și ajutor acestor copile. Asa s-a născut Missio Link International, un ONG care a reușit să pună temelia a două reședințe unde fetele se pot simți...acasă.

În țara noastră, centrele speciale destinate victimelor abuzului și traficului de persoane pot fi numărate pe degete. Și mai puține sunt cele orientate către servicii de lungă durată, care să asigure protecție, recuperare și educație viitorului adult care va trebui sa se integreze în societate, după o experiență traumatizată.

De-a lungul anilor, Casa Debora a găzduit peste 150 de adolescente. Multe dintre ele au acum propriile familii. Au copii și, mai ales, speranță pentru ziua de mâine.

Povestea drumului de la agonie la speranță, la Reporter Special.

Emisiunea "Reporter Special" se difuzează pe TVR Timișoara, sâmbătă 24 noiembrie 2018 de la ora 19.00 (cu reluare duminică 25 noiembrie 2018 de la orele 13.00) iar pe TVR3 sâmbătă, 24 noiembrie 2018, de la ora 17.30 .

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv iar ulterior mai jos.

12:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)

13:00 Tur ghidat (R)

(Reluare)
 
Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

Vineri, 5 aprilie, de la ora 16:00, la TVR Timișoara, am urmărit în direct o ediție "Cântecul de Acasă".

 

#tvrtimisoara