loader
Foto

Galerie foto

Casa Verde de la Sasca Montană la "Gândește Verde"

La Sasca Montană, în judeţul Caraş Severin, s-a ridicat, timidă, în câţiva ani, o căsuţă de cob. Oamenii locului şi vizitatorii au denumit-o în fel şi chip : “Casa verde”, “Căsuţa din poveşti”, “Căsuţa de turtă dulce” sau “Căsuţa piticilor“.

 

Roxana Morun
Gândește Verde!

UPDATE: Ediţia de joi, 5 decembrie, este disponibilă pe TVR+

Mulţi vizitatori s-au îndrăgostit iremediabil de acestă construcţie ecologică, au fost cuceriţi de energia locului, dar mai ales de farmecul şi pozitivismul doamnei Ileana Mavrodin, arhitectul, constructorul şi proprietarul căsuţei.

Casa-Verde este singura casă de cob din Romania prezentă pe harta construcțiilor ecologice din lume: www.naturalhomes.org. O găsiți și la secțiunea Tiny Cob House of the year.

De la doamna Mavrodin aflăm cum se construieşte o casă din cob şi care sunt avantajele acestui material.

Reportajul este re-difuzat în cadrul emisiunii "Gândește Verde!" pe TVR 3 joi 13.03 de la ora 22.00 (cu reluare vineri 14.03 de la ora 5.00) şi pe TVR Timişoara vineri 15.03 de la ora 19.00 (cu reluare sâmbătă 16.03 de la ora 10.00).

Imaginea: Adrian Covaci. Montajul : Silviu Mandravel

Reportajul a fost difuzat în premieră în cadrul emisiunii "Gândește Verde!" pe TVR 3 joi 5.12 de la ora 18.00 (cu reluare vineri 6.12 de la ora 5.00) şi pe TVR Timişoara vineri 6.12 de la ora 19.00 (cu reluare sâmbătă 7.12 de la ora 10.00).

2:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)

3:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara