loader
Foto

Galerie foto

Căsătoria între persoane de acelaşi sex: o provocare pentru români

În România, până în prezent, au existat diferite propuneri legislative în ceea ce priveşte căsătoria între persoane de acelaşi sex, însă de fiecare dată rezultatul a fost unul fară succes pentru cuplurile homosexuale.

 

Andrei Borosovici
Rialiti Şoc

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Odată cu sfârşitul secolul XX apar şi primele reglementări legale în ceea ce priveşte căsătoria între persoane de acelaşi sex. În anul 2001 Olanda devine prima ţară care permite ceremonia civilă, iar în prezent 18 ţări au spus „DA” unei astfel de căsătorii, unele chiar dând drept „cuplului căsătorit” să adopte copii.

În România, până în prezent, au existat diferite propuneri legislative în ceea ce priveşte căsătoria între persoane de acelaşi sex, însă de fiecare dată rezultatul a fost unul fară succes pentru cuplurile homosexuale.

În ultima perioadă au fost chiar speculaţii legate de Constituţia ţării. Biserica Ortodoxă Română a început să strângă semnături pentru revizuirea Constituţiei deoarece în legea fundamentală nu este prevăzut faptul că familia este formată din bărbat şi femeie, chiar dacă acest lucru este prevăzut în Codul Civil.

În această ediţie a emisiunii „Rialiti Şoc”, Andrei Boroşovici vrea să găsească un răspuns clar: societatea românească pune sau nu o barieră pentru cuplurile formate din persoane de acelaşi sex.

Emisiunea "Rialiti Șoc" se difuzează pe TVR Timișoara luni 8.02.2016 de la ora 21.00 (cu reluare marți 9.02.2016 de la ora 12.30) iar pe TVR3 duminică 14.02.2016 de la ora 16.30 (cu reluare sâmbătă 20.02.2016 la ora 10.30). Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

(w882)

11:30 Satul meu (R)

(Reluare)

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara