loader
Foto

Castele pe Valea Mureșului, la "Istorii ascunse" | VIDEO

Castelele de pe Valea Mureșului păstrează savoarea epocilor trecute. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

Cristina Băican
Istorii ascunse

Valea Mureșului - Conop. Situată la interferența dintre regiunile istorice Banat și Crișana, pe culoarul Mureșului și la extremitățile sudice ale Munților Zarandului, comuna Conop are în componența sa cinci sate.

De-a lungul secolelor, toate aceste localități au fost martore ale unor întâmplări care au schimbat destinul oamenilor din zonă.

Conacele de la Odvoș și Conop, ruinele de la Chelmac și situl arheologic de la Conop sunt elemente ale unor istorii pline de savoarea epocilor trecute.

7:00 Monocrom (R)

(Reluare)

7:30 Actual Regional (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara