loader
Foto

„Cazul Corneanu”. Banatul lui. Ecumenism ratat?

Volumul cuprinde articole ale jurnalistei timişorene Ramona Băluţescu. A fost lansat la începutul acestei luni, exact când se împlineau 40 de zile de la momentul trecerii la cele veşnice a Mitropolitului Banatului, ÎPS Nicolae.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Autoarea cărţii a făcut parte, în cei de pe urmă şapte ani ai lui Nicolae Corneanu, dintre cei apropiaţi lui. În cele trei sute de pagini ale cărţii vom regăsi, aşadar, momente şi întâmplări legate de fostul mitropolit despre care opinia publică nu avusese ştire.

Ramona Băluţescu este prezentă în direct dimpreună cu prof. univ. dr. Nicolae Ţăran.

Marţi, 25 noiembrie, va avea loc vernisajul celei de-a treia ediţii a Simpozionului de Artă organizat în Thassos de către Galeria Calpe din Timişoara.

La această ediţie a taberei au participat zece plasticieni din Arad, Bistriţa, Bucureşti, Reşiţa şi Timişoara, cu toţii sub atenta supraveghere a curatorului Călin Petcana.

Alături de dumnealui va fi parte a emisiunii din această seară şi plasticiana Suzana Fântânariu, care este, precum se ştie, un adevărat brand al artei timişorene.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, joi 20.11.2014 la ora 20.00 cu reluare vineri 21.11.2014 la ora 11.30.

10:30 Forum economic (R)

(Reluare)

11:30 Monocrom (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara