loader
Foto

Galerie foto

Ce spun românii despre români?

De-a lungul veacurilor s-au format anumite concepţii despre popoare.

 

Andrei Borosovici
Rialiti Şoc

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Cum ne văd ceilalţi este una dintre marile preocupări ale unui om, iar acest lucru este valabil şi în cazul unui popor.

De-a lungul veacurilor s-au format anumite concepţii despre popoare. Se spune despre germani că sunt reci, despre francezi se spune că sunt zgârciţi, iar despre italieni că sunt gălăgioşi, dar cu toţii admirăm spiritul de organizare al germanilor, bunul gust al francezilor şi talentul italienilor de a face din paste o adevarată cultură.

Aşadar, atunci când vorbim despre popoare prejudecăţile ar putea fi primele care ne vin în minte, lucru valabil şi în gazul românilor.

Cu greu putem răspunde onest la întrebarea: „Cum suntem cu adevărat?” Se spune despre români că sunt ospitalieri, ca fac haz de necaz, dar că sunt prea pasivi la ce li se întâmplă. Dar cum se văd românii pe ei înşişi, ce îi individualizează ca popor şi cum ar trebui să fie percepuţi de ceilalţi?

Românii răspund la toate aceste întrebări într-o nouă ediţie Rialiti Şoc.

Emisiunea "Rialiti Șoc" se difuzează pe TVR Timișoara luni 21.03.2016 de la ora 21.00 (cu reluare marți 22.03.2016 de la ora 12.30) iar pe TVR3 duminică 27.03.2016 de la ora 16.30 (cu reluare luni 28.03.2016 la ora 10.30). Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

(w882)

10:30 Magazin minorități (R)

(Reluare)

11:30 Satul meu (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara