loader
Foto

"Ceasul Artelor": colocviul revistelor de cultură la Arad și sculptură la Triade

Colocviul Național al Revistelor de Cultură este o premieră românească a cărei primă ediție s-a consumat, în weekendul trecut, la Arad.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ceasul Artelor

Prilejuit de împlinirea a 25 de ani de când ființează revista Arca, colocviul și-a propus să răspundă unei întrebări: „Revista de cultură, încotro?” Au fost prezenți scriitori din elita literaturii actuale, iar dezbaterile aprinse merită, cu siguranță, câteva concluzii, pe care le primim dinspre organizatori: Vasile Dan și Ioan Mătiuț.

Vinerea asta, sculptorul Luan Mulliqi este invitat în centrul Triadelor, pentru a se întâlni cu opera lui Peter Jecza. La comemorarea a cinci ani de când sculptorul timișorean nu e mai printre noi, lucrările lui Jecza ne vor spune povești, ne vor readuce aminte, ne vor ostoi dorul de Maestru... Astă-seară ne sunt alături Andrei și Sorina Jecza.

Emisiunea “Ceasul Artelor” este difuzată pe TVR Timişoara marți 1.04.2014, la ora 20:30, cu reluare miercuri 2.04.2014 la ora 11.30.

 

 

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

23:30 Arhiva TVR Timișoara

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara