loader
Foto

Cei mai buni elevi se pregătesc pentru olimpiadele școlare

Şcoala e o plăcere pentru ei, ba mai mult, prilej de a excela. Vorbim de elevii olimpici care adună în tolbă, an de an, premii peste premii.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

La Colegiul Naţional Loga din Timişoara s-au calificat pentru fazele naţionale ale competiţiilor 20 de elevi.

Numărul mare de tineri pentru care materiile, considerate grele, sunt floare la ureche, i-a surprins şi pe profesori.

Materiile la care tinerii de la Loga se vor duela cu elevii cei mai buni din ţară, sunt diverse. De la matematică, informatică, fizică sau geografie, la limba română, istorie şi limbi străine. Toate necesită ore întregi de pregătire suplimentară.

Daria Şipoş (olimpică la Limba Engleză): Am făcut toate subiectele din alți ani de la toate probele, mă pregătesc cu profesoara de la clasă și în particular, mai fac de la examenul Cambridge.

Alex Kosa (olimpic la Fizică): E important să ai profesor care să te ajute, să vorbești cu el, să îți facă un program de lucru cat mai eficient.

Olimpicii spun că pe lângă experienţă şi premiile care le sunt de folos în carieră, concursurile naţionale sunt un excelent prilej de socializare şi distracţie.

Victor Szalai (olimpic la Limba Germană): Cum îmi doresc să merg mai departe în Germania, să urmez facultatea la Berlin mă ajută. Ce facultate? Finanțe.

Daniel Jenei (olimpic la Fizică şi Ştiinţele Pământului): Ne plimbăm prin oraș, ne strângem la hotel în grupuri și jucăm jocuri, mergem la filme.

Performanţa elevilor e prilej de mulţumire pentru profesori. Mai ales că, spun ei, tinerii dornici să exceleze sunt destul de greu de găsit.

Dan Miuţescu (profesor de Geografie, Colegiul C.D. Loga): Dacă e să analizăm retrospectiv, și eu am 35 de ani în învățământ, din nefericire baza de selecție de la an la an e mai mică. Aici e bătălia dintre liceele de renume din județ. E lăudabil efortul lor.

La Colegiul Loga din Timişoara au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele judeţene peste 100 de elevi.

Reporter: Gabriela Stoian. Imaginea: Daniel Vlăduță.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

16:00 Cântecul de acasă

- direct

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara