loader
Foto

Galerie foto

Cei mai buni tineri violonişti se întrec în weekend la Timişoara

Cluburile Lions District 124 (România) şi Clubul Lions DIAMOND Timişoara vă invită la Concurs Muzical de Interpretare "Lions", faza naţionala, ediţia a V-a, vioară, organizat sub egida "Lions European Musical Competition" Thomas Kuti.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Evenimentul se va desfăşura între 22 şi 24 aprilie 2016 şi va debuta la Filarmonica "Banatul" din Timişoara, la ora 19.00, cu un concert susţinut de membrii juriului, violoniştii Gabriel Croitoru, Şerban Mereuţă şi Gabriel Popa.

La concurs iau parte 15 violonişti cu vârsta cuprinsă între 14 şi 23 de ani, din Bucureşti, Cluj Napoca, Bacău şi Timişoara. Repertoriul ales de concurenţi cuprinde lucrări de J.S. Bach, J. Brahms, L.van Beethoven, W.A. Mozart, M. Ravel, H. Wieniawsky, R. Schumann, E. Ysaye, şi J. Massenet, cu un grad de dificultate extrem de ridicat.

Despre acest eveniment vom discuta cu doamna Carmen Cazan, coordonator al concursului, membra a clubului LIONS DIAMOND TIMIŞOARA.

Timotion, cel mai mare eveniment de alergare în scop caritabil din oraş, va avea loc sâmbătă, 23 aprilie, în Parcul Rozelor şi în zona centrală. TIMOTION înseamnă: prietenie, comunitate, speranţă, implicare.(w235)

Timişoara este primul oraş din România în care joggerii amatori s-au organizat într-o comunitate care promovează alergarea şi le oferă ajutor în mod voluntar începătorilor, celor care îşi doresc să facă mişcare pentru sănătate. Aceasta este misiunea Clubului Sportiv Asociaţia Alergotura, organizatorul principal al Timotion.

Pe lângă numărul mare de persoane interesate de alergare Timotion a reuşit să genereze o masivă colectare de fonduri pentru 16 proiecte ale unor ONG-uri locale.

Anul acesta timişorenii sunt invitaţi să-i suţină pe alergători, dar programul pregătit este pentru întreaga zi. Se începe dimineaţa cu cele 5 curse, iar de la ora 14 vor avea loc concerte ale unor cunoscute trupe din Timişoara.

Amănunte de ultimă oră vom afla de la Cristina Potra-Mureşan, Simona Ţurcanu şi Olimpiu Porumb, organizatori Timotion.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 20.04.2016 la ora 20.00, cu reluare joi 21.04.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

17:30 Regatul Sălbatic

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara