loader
Foto

Cei mai “tari” profesori universitari din ţară sunt premiaţi la Timişoara

Gala Profesorului Bologna a ajuns la cea de-a opta ediţie şi este prilej pentru studenţi să-i răsplătească pe dascălii care se bucură de aprecierea tinerilor.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Evenimentul durează trei zile şi aduce în discuţie problema învăţământului centrat pe student.

Gala Profesorului Bologna are scopul de a promova profesorii care reuşesc să spargă barierele învăţământului clasic, să îi inspire şi să-i motiveze pe tineri cu metode inovative de predare. Organizatorii urmăresc modul în care se prezintă profesorii la cursuri şi capacitatea de a stârni interesul pentru materia pe care o predau.

Alexandra Lepădatu (coordonator proiect ANOSR): De obicei distincțiile pe care ei le primesc sunt pentru nivelul profesional, însă pentru calitatea lor de dascăl nimeni nu le dă premiu.

Anul acesta au fost desemnaţi câştigători peste 50 de dascăli din toată țara.

Alexandra Marina Gheorghe (Universitatea din Bucureşti): Cred că pe studenți trebuie să îi implicăm în absolut toate proiectele noastre și să trecem la învățământul în care studenții participă, nu sunt doar martori și preiau niște date. Ca după aceea să le redea.

Gheorghe Coman (Universitatea Transilvania Braşov): N-am dezavantajat niciodată copiii unii față de ceilalți. Întotdeauna, chiar dacă la mine pică 80 la sută dintre studenți, ei nu sunt supărați pentru că nu fac dezechilibru în notare.

Marius Minea (Universitatea Politehnica Timişoara):  Știu că sunt studenți care mă apreciază, știu că mi-au spus-o, mi-au mai trimis câte un mail după curs. Am fost plăcut surprins că m-au apreciat suficient de mult ca să fiu nominalizat și au fost alții care m-au și selectat pentru acest premiu.

Gala Profesorului Bologna este organizată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti si se desfasoara de fiecare data in alt centru universtar.

Reporter: Gabriela Stoian. Imagine: Iuliu Theer.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

20:30 Lumea de aproape

21:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara