loader
Foto

Cel mai mare festival catalan, în premieră naţională la Timişoara

Patru sute de artişti din Catalonia vor da măsura întreagă a frumuseţii folclorului peninsular, în cadrul Festivalului de Artă Catalană.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora de Vară

Festivalul Internaţional „Zilele Muzicii la Oraviţa” a ajuns la ediţia cu numărul 7. În perioada 1-15 august, Oraviţa va deveni capitală absolută a muzicii de mare calibru.

Concertele vor avea loc în Teatrul Vechi Mihai Eminescu şi la Biserica Romano-Catolică.

Simina Ivan, Alexandra Guţu, Aura Twarowska, familia Mihăilescu, Deborah Lee, Frantz Metz...sunt doar câteva dintre numele care vor face spectacol.

În cadrul festivalului vor fi susţinute cursuri de măiestrie într-ale muzicii şi va fi vernisată o expoziţie de artă plastică (Doina Mihăilescu, Adriana Lucaciu, Vlad Corban). Ne sunt alături, în platou, organizatorii festivalului, pianiştii Manuela, Dinu şi Dragoş Mihăilescu.

Cel mai mare festival catalan va poposi, în premieră românească, la Timişoara, în perioada 7-10 august. Patru sute de artişti din Catalonia vor da măsura întreagă a frumuseţii folclorului peninsular, în cadrul Festivalului de Artă Catalană. Amănunte primim, în direct, dinspre Jose Miguel Vinals Arino, consul onorific al Regatului Spaniei la Timişoara.

În cadrul emisiunii din această seară este de asemenea difuzat interviul realizat, în exclusivitate, cu istoricul Adrian Cioroianu, în legătură cu cel mai recent volum al domniei sale, „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”.

Un alt material îl are drept „personaj” pe scenograful şi artistul vizual Tiberiu Giucă, dar şi lucrările reunite sub titlul „Conversaţii”.

Emisiunea se difuzează în direct pe TVR Timișoara marți 29.07.2014 la ora 20.00 (cu reluare pe TVR3 și TVR Timișoara miercuri 30.07.2014 la orele 10.00 și respectiv 11.00). De asemenea este disponibilă online pe TVR+

 

4:00 Descoperă vestul

7:00 Satul meu (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara