loader
Foto

„România în bucate”: Ciorbă și pastramă de pește

Luni, 30 ianuarie, de la ora 16.30, la TVR2, s-a redifuzat o ediție „România în bucate”, realizată de colegii de la TVR Timișoara.

 

Sarea în bucate

Ciorba de pește e mereu de sezon, căci balta are tot ce-i trebuie chiar și iarna. Și dacă de pescar te mai poți lipsi, de un bucătar care să-ți facă o ciorbă de pește adevărată, baș n-ai cum. Iar în Banat, se știe. Cea mai bună ciorbă o fac sârbii, chit că s-ar putea să ni-i punem în cap pe unii mai ocoși. Așa că, mergem direct la sursă. Trecem granița și îl căutăm pe Valeri de la Sărcia. Când să pună ceapa la călit, scoate Valeri al nostru o pastă pe care o drege direct în uleiul încins. Și uite așa, cu fiecare pas ne dăm seama de ce e memorabilă ciorba de pește sârbească. Poftiți de vizionați ca să-i aflați secretele.

Ne puteți urmări și pe canalul de Youtube al TVR Timișoara, dar și pe pagina oficială de Fb #Sareaînbucate.

Prezintă: Dan Liuț
Realizator: Veronica Mihoc

 

 

23:00 Cult@art (R)

0:00 Retrospectiva săptămânii (R)

 
Mărturii fotografice ale nunților bănățene: Un secol de tradiție | VIDEO

Colecția de fotografie veche intitulată „Bănățeni în ţoalele lor”, prezentată de Dalida Groza, reprezintă un valoros document etnografic.

(P) Elis Pavaje a încheiat lucrările de extindere a fabricii sale de la Stoenești. O investiție de 13 milioane de euro

Cel mai mare producător de pavaje din România,  Elis Pavaje , a încheiat lucrările pentru extinderea fabricii sale din Stoenești, Prahova.

Tradiții la început de primăvară | VIDEO

Tradiții la început de primăvară | VIDEO

publicat: marţi, 04 martie 2025

Martie este o lună plină de tradiții și simboluri care reflectă bogăția culturală a României. De la mărțișoare, flori și până la alegerea ...

 

#tvrtimisoara