loader
Foto

Complexul Energetic Hunedoara la un pas de faliment

Directorul Complexului Energetic Hunedoara, Constantin Jujan, a demisionat din funcţie la mijlocul săptămânii trecute, iar vineri procurorii DNA au descins la sediul complexului şi la temocentrala Mintia.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Procurorii DNA au efectuat vineri mai multe percheziții în județul Hunedoara, într-un dosar penal ce vizează infracţiuni asimilate celor de corupţie. Descinderile au avut loc la Administrația Finanțelor Publice Hunedoara, sediul Trezoreriei, la sediul Complexului Energetic Hunedoara și la Termocentrala Mintia.

Dosarul vizează fapte săvâşite în perioada 2011-2015. Este vorba mai exact de încheierea unor contracte păguboase privind importul de cărbune și retehnologizarea Complexului Energetic Hunedoara.

Complexul Energetic Hunedoara are datorii de peste 890 milioane lei. La sfârşitul anului 2014, mai mulţi furnizori i-au cerut insolvenţa.

Guvernul a acordat un împrumut, în tranşe pentru CEH, dar cu anumite condiţii.

Complexul este format din termocentralele Mintia şi Paroşeni şi din minele de cărbune Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan din Valea Jiului. În anii 1990 în minerit şi siderurgie lucrau peste 130.000 de oameni, acum au mai rămas 7.000.

Invitați în studio sunt: Petre Nica (preşedinte sindicatul Muntele),  Dorin Gligor (vicepreşedinte Consiliul Judeţean Hunedoara), Ramona Roşulescu (jurnalist Gazeta de dimineaţă, Valea Jiului) și conf. univ. dr. Ion Imbrescu (Facultatea de Comerţ, Academia de Ştiinţe Economice).

Emisiunea se difuzează în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3 luni 20.07.2015 la ora 17:00, cu reluare pe TVR3 marţi 21.07.2015 la ora 00:30.

21:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)

21:30 Minorităţi în limba italiană (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara