loader
Foto

Galerie foto

Concert de excepţie la Filarmonica Banatul din Timişoara

Filarmonica Banatul din Timisoara vă invită vineri, 15 ianuarie, la concertul din două părţi Dansuri simfonice „De la Bach la Piazzolla” şi Simfonia nr.7 în La major op.92 de Ludwig van Beethoven.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Dirijorul concertului simfonic este David Filip, cel care a studiat la Facultatea de Muzică din Timişoara, iar acum locuieşte la Melbourne şi dirijează pe scenele din Australia.

Percuţionistul Doru Roman, cel care va interpreta prima parte a programului la marimbă, vibrafon şi xilofon va fi solistul primei părţi a serii de vineri, îl va avea ca invitat pe Mircea Ardeleanu la ţambal.

În partea a doua a concertului publicul va asculta Simfonia nr.7 în La major op.92 de Ludwig van Beethoven, cea care a fost supranumită de Wagner apoteoza dansului, datorită melodicităţii sale extraordinare şi plăcerii pe care o oferă auditorului.

Amănuntele legate de concert le vom afla chiar de la David Filip si Doru Roman.

În a doua parte a „Orei regiunii” vă invităm să faceţi cunoştinţă cu Paula Gherghinescu, o tânără elevă a Liceului „Grigore Moisil” din Timişoara, clasa a XII-a, care tocmai a fost acceptată să studieze la Oxford.

Paula este pasionată de mică de astrofizică şi a câştigat o mulţime de premii la olimpiadele de astronomie şi astrofizică şi cea de fizică.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 13.01.2016 la ora 20.00, cu reluare joi 14.01.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

13:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)
 
Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

publicat: vineri, 29 martie 2024

Urmăriți  o ediție "Forum Economic" despre marketingul online, la TVR Timișoara.

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

 

#tvrtimisoara