loader
Foto

Concertul extraordinar de colinde al Corului Naţional Madrigal la Timisoara!

La împlinirea a 25 de ani de la Revoluţia Română, îi omagiem pe revoluţionarii timişoreni cu speranţa că ne aflăm pe drumul cel bun care va duce la atingerea idealurilor pentru care ei au ieşit în stradă atunci, în Decembrie 1989.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

„Timişoara, prin revoluţionarii săi, care au ieşit în stradă în decembrie 1989, a dat României şansa istorică de a înlătura totalitarismul comunist, de a reconstrui o societate bazată pe respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, pe democraţie şi libertate. Acum, la împlinirea a 25 de ani de la Revoluţia Română, îi omagiem pe revoluţionarii timişoreni cu speranţa că, în ciuda dezamăgirilor încercate, ne aflăm pe drumul cel bun, pe drumul cel drept, care va duce, în sfârşit, la atingerea idealurilor pentru care ei au ieşit în stradă atunci, în Decembrie 1989.” NICOLAE ROBU Primarul Municipiului Timişoara

Concertul extraordinar de colinde al Corului Naţional de Cameră MADRIGAL este doar unul dintre evenimentele care au loc cu acest prilej. Emblemă a vieţii muzicale româneşti şi universale, Corul Naţional de Cameră Madrigal este unul dintre cele mai apreciate ansambluri corale profesioniste, care, în cei 50 de ani de existenţă artistică, a reprezentat, de numeroase ori, imaginea României în lume, devenind un adevărat brand.

Despre evenimentele dedicate celor 25 de ani de libertate ne va da amănunte viceprimarul Dan Diaconu.

Despre programul CANTUS MUNTI , iniţiat de cei de la Madrigal, dar si despre concert, vom discuta, prin telefon, cu Anna Ungureanu, director artistic al proiectului şi dirijorul corului Madrigal. În studio, ni se vor alătura, Maria Gyuriş, dirijior al corurilor CANTANTI şi al Corului Colegiului de Arta „Ion Vidu” din Timişoara, Corurile care vor participa la concert alaturi de Madrigal, dar şi Camelia Mingasson, preşedintele Asociaţiei Culturale Kratima.

Penitenciarul Timişoara, în colaborare cu Asociaţia pentru Ajutorarea Copiilor cu Afecţiuni Hemato-oncologice Patricia Popa, a organizeat expoziţia internaţională de artă cu tematica ,,Omul în oglindă''.

Scopul acestei expoziţii este unul caritabil, banii obţinuţi din valorificarea lucrărilor vor fi donaţi Secţiei de Oncologie Pediatrică, Centrului de transplant medular, din cadrul Spitalului Louis Ţurcanu din Timişoara pentru achiziţionarea de echipament medical. Despre acest proiect vom discuta cu Boncilă Ileana, inspector principal de penitenciare şi cu Stănete Alina, inspector principal de penitenciare.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, luni 15.12.2014 la ora 20.00 cu reluare marți 16.12.2014 la ora 11.30.

18:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

-direct (Reluare)

18:30 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara