Concertul extraordinar de colinde al Corului Naţional Madrigal la Timisoara!
luni, 15 decembrie 2014
La împlinirea a 25 de ani de la Revoluţia Română, îi omagiem pe revoluţionarii timişoreni cu speranţa că ne aflăm pe drumul cel bun care va duce la atingerea idealurilor pentru care ei au ieşit în stradă atunci, în Decembrie 1989.

„Timişoara, prin revoluţionarii săi, care au ieşit în stradă în decembrie 1989, a dat României şansa istorică de a înlătura totalitarismul comunist, de a reconstrui o societate bazată pe respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, pe democraţie şi libertate. Acum, la împlinirea a 25 de ani de la Revoluţia Română, îi omagiem pe revoluţionarii timişoreni cu speranţa că, în ciuda dezamăgirilor încercate, ne aflăm pe drumul cel bun, pe drumul cel drept, care va duce, în sfârşit, la atingerea idealurilor pentru care ei au ieşit în stradă atunci, în Decembrie 1989.” NICOLAE ROBU Primarul Municipiului Timişoara

Concertul extraordinar de colinde al Corului Naţional de Cameră MADRIGAL este doar unul dintre evenimentele care au loc cu acest prilej. Emblemă a vieţii muzicale româneşti şi universale, Corul Naţional de Cameră Madrigal este unul dintre cele mai apreciate ansambluri corale profesioniste, care, în cei 50 de ani de existenţă artistică, a reprezentat, de numeroase ori, imaginea României în lume, devenind un adevărat brand.

Despre evenimentele dedicate celor 25 de ani de libertate ne va da amănunte viceprimarul Dan Diaconu.

Despre programul CANTUS MUNTI , iniţiat de cei de la Madrigal, dar si despre concert, vom discuta, prin telefon, cu Anna Ungureanu, director artistic al proiectului şi dirijorul corului Madrigal. În studio, ni se vor alătura, Maria Gyuriş, dirijior al corurilor CANTANTI şi al Corului Colegiului de Arta „Ion Vidu” din Timişoara, Corurile care vor participa la concert alaturi de Madrigal, dar şi Camelia Mingasson, preşedintele Asociaţiei Culturale Kratima.

Penitenciarul Timişoara, în colaborare cu Asociaţia pentru Ajutorarea Copiilor cu Afecţiuni Hemato-oncologice Patricia Popa, a organizeat expoziţia internaţională de artă cu tematica ,,Omul în oglindă''.

Scopul acestei expoziţii este unul caritabil, banii obţinuţi din valorificarea lucrărilor vor fi donaţi Secţiei de Oncologie Pediatrică, Centrului de transplant medular, din cadrul Spitalului Louis Ţurcanu din Timişoara pentru achiziţionarea de echipament medical. Despre acest proiect vom discuta cu Boncilă Ileana, inspector principal de penitenciare şi cu Stănete Alina, inspector principal de penitenciare.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, luni 15.12.2014 la ora 20.00 cu reluare marți 16.12.2014 la ora 11.30.


 • 20:09
  x5 minute de istorie
 • 20:30
  Selfie
 • 21:00
  Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual
 • 21:30
  Minorităţi în limba germană
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte