loader
Foto

Condimentele sunt o sursă de sănătate

„O jumătate de linguriţă de scorţişoara în 100 ml apă și pofta de dulce dispare.” Este doar unul dintre secretele unei siluete de succes.

 

Iren Alexoi
Veronica Mihoc
Tableta de sănătate

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Condimentele dau savoare mâncarurilor dar şi vieţii. Asociem condimentele cu diferite gusturi : picant, iute, sărat, dulce, dar ar trebui să ne gândim la ele ca leacuri pentru sănatatea noastră.

Medicina tradiţională orientală foloseşte condimentele de mii de ani în tratamentul diverselor boli. În India, sunt spitale care folosesc ca metodă de vindecare doar condimentele propriu-zise.

Iată câteva exemple:

Sarea de Hymalaia nu este o sare obișnuită. Aceasta are o concentraţie mare de minerale iar culoarea roz este dată de oxidul de fier, benefic celor care suferă de crampe musculare datorită conținutului de Mg.

Calciul din compoziţie ne ajută sistemul osos. De asemenea, menține o bună hidratare a organismului și ajută absorbţia nutienţilor în intestin.

Cu toate acestea, ar fi bine să nu exagerăm și să o folosim cu moderaţie.Totul trebuie să fie în echilibru.

Scorțișoara este un bun reglator al glicemiei, foarte utilă celor care suferă de diabet. Aceasta este recomandată și pacienţilor care au poftă de dulce.O jumătate de linguriţă de scorţişoara în 100ml apă și pofta de dulce dispare.

Ghimbirul accelerează metabolismul, ajutând arderea grăsimilor într- o cura de slăbire. O linguriță de ghimbir praf adaugată în sucurile/ shake-urile de fructe sau în ceai, pot face minuni pentru silueta noastră.

Fiţi inventivi când gătiţi,  jucaţi- vă cu gusturile şi condimentele pentru că totul e numai în interesul sănătăţii voastre.

Vă sfătuieşte cu drag, dr. Iren Alexoi- nutriţionist dietetician.

Emisiunea "Tableta de Sănătate" se difuzează săptămânal pe TVR Timișoara sâmbăta de la ora 19:00 (cu reluare duminica de la ora 10:00) iar pe TVR 3 vinerea de la ora 19:00 (cu reluare lunea de la ora 10:00).

 

9:00 Tableta de sănătate (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba germană (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara