Conserve: sos rapid la borcan pentru domni și roșii umplute cu orez, ca la comuniști
sâmbătă, 10 noiembrie 2018
Sosul de paste la borcan și rețeta de roșii umplute cu orez la conservă sunt în prim planul acestei ediții, Sarea în bucate.

Pregătim cămara pentru iarnă cu borcane și conserve. Vedeta în bucătărie este roșia. Mai întâi, punem la cale un sos special, rapid pentru paste și alte mâncăruri, gata de aruncat în farfurie direct din borcan.

Vine în sprijinul nostru Larisa Bondan de la Păuliș, județul Arad. Timp de 10 ani, Larisa a trăit în Germania. “Cât am stat acolo, am mâncat numai nesănătos. Produsele BIO din magazine sunt foarte scumpe. Dar și așa, nu aveau gustul ca cel de la noi de la țară... Să ne fi luat acolo un petec de pământ ca să cultivăm noi ceva, însemna să le lasăm copiilor noștri datorii pe viață. Când s-a născut fetița am decis să revenim în țară și să ne facem țărani români. Mai bine mai puțin dar bun, decât mai mult și nesănătos.”, ne-a împărtășit Larisa.

Pe acest principiu, a devenit ambasador pe Banat al “Cutiei Țăranului”, un proiect inițiat la Cluj care aduce împreună producători locali și orășeni care-și doresc un trai cât mai sănătos. Ea se ocupă de partea de conserve, “Borcanele cu delicii ale familiei Bondan”.

Alături de Larisa, în zona Timișoarei mai activează în acest proiect 5 producători care livrează carne, lactate, produse apicole și vinuri. Important este și faptul că Larisa nu vrea să câștige cât mai mult cu orice preț, din afacerea ei. Așa încât nici nu încearcă să producă mai mult decât poate, în grădina proprie. Chiar dacă are multi clienți pe lista de așteptare, nu face rabat de la calitate.

Pentru “Borcanele cu delicii” ale Larisei, uica Mihai a venit cu o rețetă numai bună de implementat care deși aparține vremurilor comuniste, era una dintre cele mai iubite conserve ale timpurilor: roșii umplute cu orez fiert în apă cu rozmarin și tras în ulei cu mirodenii, apoi opărite cu suc de roșii.

Larisa promite că de la anul, celebra mâncare va ajunge din nou pe mesele bănățenilor, pregătită de ea cu legume din propria-i producție.

Emisiunea "Sarea în Bucate" se difuzează la TVR Timișoara sâmbătă 10.11.2018 de la ora 18.30 (cu reluare duminică 11.11.2018 de la ora 12.30 și marți 13.11.2018 de la ora 21.00).

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Ulterior, emisiunea poate fi vizionată și mai jos.


 


 • 18:45
  x5 minute de istorie
 • 19:00
  Cult@art
 • 20:00
  Satul meu
 • 20:30
  Selfie
 • 21:00
  Mării și Mărioare ! Spectacol folcloric
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte