loader
Foto

Consumul de etnobotanice a luat amploare în vestul țării

Fenomen îngrijorător în vestul ţării. Numărul tinerilor care ajung la spital din cauza consumului de etnobotanice continuă să crească.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Potrivit medicilor, în Hunedoara, în doar două săptâmâni, 14 tineri au ajuns la unitatea de primire a urgenţelor, după ce au consumat substanţe interzise. Prin comparație, anul trecut, în Hunedoara, au fost semnalate doar 3 astfel de cazuri. Şi la Timişoara, opt elevi au ajuns săptămânile trecute la Spitalul de Copii după ce s-au drogat cu etnobotanice.

Din cei 14 tineri care au ajuns pe mâna doctorilor hunedoreni, 11 sunt minori cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani. Medicii de la Spitalul Municipal din Hunedoara au tratat într-o singură zi cinci astfel de cazuri. Parte dintre aceşti elevi au plecat de la orele de curs pentru a consuma substanțele halucinogene.

Minorii care au ajuns la spital din cauza etnobotanicelor provin de la aceeași unitate de învățământ. Potrivit medicilor, acest fenomen este îngrijorător deoarece consumul etnobotanicelor a devenit o practică uzuală în rândul liceenilor.

Medicii care le-au acordat îngrijiri medicale au alertat autoritățile.

Despre situația de la Hunedoara discutăm cu dr. Carolina Radu (director medical spitalul municipal dr. Al. Simionescu Hunedoara), dr. Marian Munteanu (șef UPU Hunedoara), Bogdan Nițu (purtător de cuvânt IPJ Hunedoara).

Fenomenul a luat amploare şi la Timişoara. Opt elevi de la două licee din oraş au ajuns la Spitalul de Copii după ce au consumat etnobotanice.

Discutăm cu Mihai Gafencu (purtător de cuvânt Spitalul de Copii Timișoara) și, telefonic, cu Mihaela Tomita (Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Timiş).

Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Timiş desfăşoară programe de prevenire punctuale în şcolile din care provin elevii care consuma substanţe etnobotanice. Conducerea unității de învățământ în care invaţă cei 11 elevi hunedoreni care au consumat etnobotanice a refuzat să facă vreo declarație.

Reporteri: Damiean Cristian, Ramona Cărpenișan, Imaginea: Damiean Cristian, Daniel Vlăduță.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

13:30 Selfie (R)

(Reluare)
 
Reducerea risipei alimentare | VIDEO

Reducerea risipei alimentare | VIDEO

publicat: marţi, 19 martie 2024

A fost promulgată legea privind reducerea risipei alimentare. Magazinele și supermarketurile vor fi obligate să vândă la preț redus alimentele ...

Duminica - 17 marie, ora de la ora 16:00 și 22:00, pe TVR Timișoara, a fost difuzată o ediție specială "Cântec și Poveste".

Felicia Stoian v-a invitat  la o nouă ediție live "Cântecul  de acasă" vineri, 15 martie, de la ora 16:00.

 

#tvrtimisoara