loader
Foto

Galerie foto

„Contesa Maritza”- o operetă care i-a cucerit pe timişoreni!

Spectacolul a avut deja două reprezentaţii cu cele doua distribuţii şi, în ambele variante, a avut un mare succes de public.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Cea mai recentă premiera a Operei Naţionale Române din Timişoara aeste opereta „Contesa Martitza” de Emmerich Kalman. Spectacolul a avut deja doua reprezentaţii cu cele doua distribuţii şi, în ambele variante, a avut un mare succes de public.

Regia este semnată de Gyorgy Korcsmaros (Ungaria), decorurile de Eva Horvath(Ungaria), coregrafia a fost concepută de Gabor Bako (Ungaria), iar costumele sunt realizate de Amalia Judea (Oradea).

Baritonii Cristian Rudic şi Dan Patacă de la Opera Naţională Română din Timişoara ne vor spune care sunt ingredientele unui spectacol de succes.

Ediţia a XI-a a Timişoara Gospel Project va avea loc anul acesta între 12-21 iunie, iar concertele vor avea loc la Fialrmonica "Banatul" în 20 si 21 iunie.

Sloganul acestei ediţii este "Timişoara Gospel Project, un fenomen de care ai auzit, o experienţă pe care trebuie s-o trăieşti".

Anul trecut la premiera spectacolului de gospel simfonic cu orchestra Filarmonicii, viceprimarul Dan Diaconu i-a înmânat lui Dominic Samuel Frity, conducatorul acestui proiect, Diploma de Excelenţă a Primăriei pentru "contribuţia la diversificarea vieţii culturale a comunităţii prin cei 10 ani de Timisoara Gospel Project".

Dacă ar fi să rezumăm foarte pe scurt, să definim TGP unui om care totuşi n-a auzit de fenomenul acesta, am putea spune că e "o aventură muzicală pentru o cauză bună”.

Intrare este liberă şi anul acesta, dar publicul mereu generos, a donat anul trecut suma record de aproape 19.000 de lei. Înscrierile pentru ediţia din acest an se mai fac până duminică, 31 mai.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 27.05.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 28.05.2015 la ora 11.30.

(w882)

20:30 Lumea de aproape

21:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara