loader
Foto

Cu barca, pe Bega

Nu se stie de cand, dar pana atunci, va invit sa vizionati, in cadrul emisiunii Reporter special, o poveste despre timisorenii pasionati de barci si navigatie, oameni care cred in proiectul Bega navigabila.

 

Cosmin Jitariuc
Reporter Special

Se vorbeste tot mai mult de reluarea navigatiei pe Bega. Nu se stie de cand, dar pana atunci, va invit sa vizionati, in cadrul emisiunii Reporter special, o poveste despre timisorenii pasionati de barci si navigatie, oameni care cred in proiectul Bega navigabila.

Pe Bega se navighează în prezent cu bărci de agremnt care efectuează curse de agrement până la fosta fabrică Solventul sau până la Sânmihaiu Român. Asta cu toate că municipalitatea a achiziţionat mai multe vaporaşe care ar urma să deservească transportul public, dar care nu sunt folosite din diverse motive, majoritatea birocratice.

Canalul Bega are însă o istorie care începe în 1728. este primul canal navigabil din România, iar de aici vapoarele puteau ajunge până la Dunăre şi de acolo spre Viena sau spre Marea Neagră.

Pe canalul Bega se mai desfăşoară concursuri şi antrenamente de canotaj iar pentru agrement există mai multe hidrobiciclete care pot fi închiriate.

Pe malurile canalului sunt numeroase locuri de agrement, parcuri, piscine, cluburi sportive, restaurante.

Bega a atras tot timpul pe malurile sale populaţia oraşului. Era şi mai este un loc de socializare.

Emisiunea "Reporter Special" se difuzează pe TVR Timișoara, duminica, de la orele 17.30 .

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv iar ulterior mai jos.

Reporter- Cosmin Jitariuc. Imagine: Iuliu Theer, Olimpiu Vuia. Montaj- Silviu Mandravel


3:00 Descoperă vestul

7:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara