loader
Foto

Galerie foto

Cum să avem o piele sănătoasă la "Tableta de sănătate"

Dermatologii spun că trebuie să lăsăm pielii timp să creeze anticorpii care să ne protejeze împotriva microbilor.

 

Ioana Vârtosu
Veronica Mihoc
Tableta de sănătate

Spălatul zilnic pe corp scade rezistența organismului! Dermatologii spun că trebuie să lăsăm pielii timp să creeze anticorpii care să ne protejeze împotriva microbilor.

Atunci când noi, femeile, devenim mame, suntem învățate că trebuie să facem baie bebelușului în fiecare seară. Ei bine, s-a demonstrat că îmbăierea zilnică are efecte negative asupra pielii celor mici, prin sensibilizarea barierei de protecție pe care aceasta ne-o asigură împotriva factorilor externi, negativi.

Cum se face igiena corectă a nou născutului, evitând astfel excesele?, aflați urmărind emisiunea Tableta de sănătate, în care dr. Ioana Vârtosu răspunde direct întrebărilor unei viitoare mămici temătoare că nu se va descurca singură atunci când bebelușul va veni pe lume.

Tot la Tableta de sănătate:

Spălatul excesiv pe corp, folosirea cremelor netestate dermatologic, agenții poluanți sau climatul neprielnic organismului nostru, sunt doar câțiva factori declanșatori ai dermatitei atopice . Este cea mai frecventă formă de eczemă la copii, care poate lăsa urmări grave la nivelul pielii, pentru tot restul vieții.

"Se apreciază că aproape un sfert dintre copii suferă de dermatită atopică, iar prevalența bolii este în continuă creștere mai ales în țările dezvoltate, fiind considerată una dintre ”bolile civilizației”. Culmea e că, acolo unde oamenii nu își permit să se spele zilnic pe corp, incidența acestei boli este foarte mică. De aceea, medicii dermatologi recomandă îmbăierea de 3 ori pe săptămână, ca mod de igienizare, evident, neținând cont de cazurile de urgență.”- ne dezvăluie dr. Mihăița Mihălceanu, medic dermatolog, într-un interviu pe care îl puteți urmări la Tableta de sănătate.

Emisiunea se difuzează pe TVR3 joi 16.01 la ora 18.30.

(w882)

 

18:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

-direct (Reluare)

18:30 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara