loader
Foto

Cum stimulăm imunitatea în sezonul rece?

La "Tableta de Sănătate" discutăm teme de larg interes la începutul sezonului rece.

 

Veronica Mihoc
Iren Alexoi
Tableta de sănătate

Subiectele ediției:

- 30g de nuci pe zi ajută memoria! De ce să luăm suplimente pentru memorie? Pe lângă faptul că sunt costisitoare ele pot da efecte secundare. Dar putem să ne îmbunătățim memoria cu ajutorul alimentelor.

Care sunt acestea, aflați la rubrica de nutriție cu dr. Iren Alexoi;

- Se spune că este mai bine să prevenim decât să tratăm. Din acest punct de vedere, controlul ginecologic periodic este salvator atunci când vine vorba de cancerul uterin și nu numai. Descoperită în stadii incipiente boala poate fi tratată.

Mai multe detalii, ne dă dr. Marius Biriș, medic ginecolog.

- Unul dintre cele mai scumpe servicii medicale din lume, este cel stomatologic.

Dr. Horia Zaharie, ne învață cum să scoatem bani mai puțini la stomatolog. Oare e posibil?

- Imunitatea este o problemă atunci când vine sezonul rece. Părinții intră în panică și dau copiilor suplimente sau ceaiuri pentru creșterea imunității. Însă, administrarea acestora fără indicațiile unui medic specialist pot dezvolta mai târziu boli autoimune.

Despre stimularea imunității în mod corespunzător, discutăm cu dr. Rodica Luca, medic pediatru.

Emisiunea "Tableta de Sănătate" se difuzează vineri 16.10.2015 la ora 16.00 pe TVR3 (cu reluare sâmbătă 17.10.2015 la ora 3.30).

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


10:30 Magazin minorități (R)

(Reluare)

11:30 Satul meu (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara