loader
Foto

Demersuri...despre muzica si versuri!

Ziua de naştere a lui Mihai Eminescu va fi sărbatorită la Timişoara şi printr-un concert organizat de Ambulanţa Culturală şi Calpe Gallery.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

De performat vor performa Emil Kindlein, „cântăreţul cu poeziile“ şi invitaţii săi Sergiu Cătană (tobe) şi Irinel Cârlan (saxofon).

Emil Kindlein spune că “Eminescu e cool, e trendy la orice vârstă, e viral chiar dacă nu are cont de Facebook etc. Am forţat, am supralicitat, când de fapt din experienţa ultimilor ani am putut observa că Eminescu e mort, îngropat şi dus departe… A ajuns pe bancnota de 500 de lei şi astfel e departe de sufletul publicului. Prin spectacolele de muzică şi poezie încerc să demolez piedestalul poetului national, să-l scot din programa obligatorie de Bac şi să-l vâr în buzunarul din spate de la blugi”.

Pe Beck Corlan, publicul o stie ca pe una dintre cele trei fete care au comprimat istoria muzicii uşoare romaneşti în 9 minute. Beck e însă mult mai mult decât atât. Scrie nişte cântece minunate şi e un om frumos.

La finele lui 2014 Beck Corlan împreuna cu band-ul ei au lansat albumul “Poduri de pace”, primul ei album, care conţine 12 piese, toate cu texte în limba română.

Nu s-a oprit însă aici. La scurt timp după lansarea albumului a apărut şi videoclipul piesei “Am să zbor”. La “Ora regiunii” povestim cu Ana Huţu, Marcelle Poaty-Souami şi , fireşte , cu Beck Corlan despre acest album şi despre mesajul lui simplu, dar atât de frumos.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, miercuri 14.01.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 15.01.2015 la ora 11.30.

 

 

22:00 Forum economic (R)

(Reluare)

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara