loader
Foto

Politicienii recunosc că televiziunea publică trebuie susținută

Deputatul Petru Andea, unul dintre cei 14 semnatari ai proiectului de lege care prevede eliminarea taxei TV, s-a răzgândit în privinţa deciziei luate şi îşi va retrage semnătura de pe proiect.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Miercuri seara, în emisiunea "Semne de Întrebare", realizată de Adriana Pinti la TVR Timişoara, social democratul Petru Andea a declarat că îşi retrage semnătura de pe proiect şi că va încerca să îşi convingă colegii să găsească soluţii viabile pentru finanţarea corespunzătoare a televiziunii publice.

Mai mult, când a aflat că taxa TV plătită în România este cea mai mică din Europa, sub 11 euro pe an de familie, social-democratul a declarat că taxa ar trebui majorată.

Un alt semnatar al proiectului, Dorel Căprar, deputat PSD de Arad, a declarat că ia şi el în calcul retragerea semnăturii.

Proiectul de lege 884/2015 privind eliminarea taxei radio-tv a fost inițiat de deputatul neafiliat Petre Petrescu și de deputații PSD Petru Andea, Florică Bîrsășteanu, Dorel-Gheorghe Căprar, Nuțu Fonta, Ovidiu-Cristian Iane, Cornel Itu, Vasile Popeangă, Cătălin-Marian Rădulescu, Ionuț-Cristian Săvoiu, Anghel Stanciu, Zisu Stanciu, Ion Stan, Florin-Cristian Tătaru.

Taxa TV reprezintă principala sursă de finanţare a TVR. Valoarea ei este de 4 lei pe lună, per familie şi este cea mai mică din Europa. Pentru comparaţie, în Macedonia taxa TV este de 26 euro pe an, în Muntenegru, de 42 euro pe an, în Polonia - 50 de euro pe an, în Slovacia - 56 euro pe an, în Marea Britanie - 176 de euro pe an, în Germania - 216 euro pe an.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,30 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

13:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara