loader
Foto

Despre alimentația sănătoasă a copiilor

În urma unui studiu din 2011 s-a ajuns la concluzia că româncele renunţă la a-şi alăpta bebeluşii mai ales din cauza lipsei educației.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Rezultatele acestui studiu arată şi că ponderea copiilor alăptaţi exclusiv în prima lună de viață este de 31%, în urmatoarea lună de 22.7%, ajungând în luna a şasea la doar 3.4%.

Asta în condiţiile în care Organizația Mondială a Sănătăţii recomandă tuturor mamelor alăptarea exclusivă, adică doar cu lapte matern, până la vârsta de 6 luni şi continuarea acesteia până la doi ani. Cea mai mică rată de alăptareeste în Banat.

Cu lectorul univ.Mihai Gafencu , medic pediatru şi preşedinte „Salvati copiii” Timiş, vom discuta despre beneficiile alăptarii atât pentru copii cât şi pentru mame.

Un sfert dintre copiii de opt ani din România sunt supraponderali sau obezi, iar 1 din 25 dintre cei de 10 ani din Timişoara au colesterolul “rău” (LDL) crescut, în principal din motive alimentare.

Copiii ajung să mănânce pe fugă şi, de cele mai multe ori, alimente nesănătoase - foietaje grase, hamburgheri, shaorma, pizza, chipsuri, cornuri cu ciocolată - dar aflate la îndemână.

Prof. dr. Dan Gaiţă , ne va spune, la „Ora de sănătate”, ce ar trebui să manânce copiii şi cum să le formăm obiceiuri alimentare sănătoase.

Dr. Dan Ţigăran, medic primar urolog , ne va vorbi despre urologie.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 24.10.2016 la ora 20.00, cu reluare marți 25.10.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

7:30 Actual Regional (R)

(Reluare)

9:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara