loader
Foto

Galerie foto

Despre bolile cardiovasculare la "Tableta de sănătate"

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces la nivel mondial. Acestea sunt responsabile de mai multe decese în lume decât cancerul, insuficiența respiratorie cronică și diabetul zaharat, cumulate.

 

Ioana Vârtosu
Veronica Mihoc
Tableta de sănătate

Prevenția bolilor de inimă se poate realiza printr-un set de analize specifice, care pot depista afecțiunile cadiovasculare la timp.

Ni le prezintă detaliat în emisiunea Tableta de sănătate dr. Dan Gaiță - medic cardiolog: Există tratament. Deci, avem soluții! Iar unde nu am reușit să prevenim apariția bolilor de inimă, putem măcar să prevenim apariția complicațiilor. De cele mai multe ori acestea nu se văd imediat. De aceea, este mai bine să apelăm la medicul specialist.

Bolile cardiovasculare pot să apară din cauze diverse. Acestea pot fi consecința unui diabet, a unor boli de nutriție sau chiar de rinichi.

Ani la rândul am considerat că, hipertensiunea arterială tratată singură poate duce la vindecare. Că diabetul tratat unilateral se poate vindeca. Colesterolul, la fel. Acum am înțeles că nu putem face acest lucru decât într-o echipă multidisciplinară. Așa că se poate vorbi, în ultima vreme, de un parteneriat comun între cardiologi, nefrologi sau diabetologi, în tratarea unui pacient. Despre acest nou concept, ne povestește mai multe dr. Dan Gaiță - medic cardiolog, într-un interviu realizat de Ioana Vârtosu, gazda emisiunii Tableta de sănătate.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara sâmbătă 9.11 la ora 19.30 (cu reluare duminică 10.11 la ora 10.30) iar pe TVR3 joi 7.11 la ora 18.30 (cu reluare vineri 8.11 la ora 11.00).


9:00 Tableta de sănătate (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba germană (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara