loader
Foto

Galerie foto

Despre Istoria Banatului

Cea de-a doua ediţie a cărţii coordonată de către prof. univ. dr. Victor Neumann s-a lansat astăzi, la Timişoara.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Istoria Banatului. Studii privind particularităţile unei regiuni transfrontaliere. Cea de-a doua ediţie a cărţii coordonată de către prof. univ. dr. Victor Neumann s-a lansat astăzi, la Timişoara.

Volum esenţial pentru cultura, identitatea şi memoria unei regiuni unice în Europa din perspectiva întrepătrunderilor multiculturale şi multiconfesionale, lucrarea are peste 600 de pagini, care cuprind studii semnate de reputaţi istorici români, sârbi şi maghiari.

Aceştia abordează tematici multiple, analizând istoria regiunii Banat în perioada 1718-1919 din perspectivă politică, sociologică, culturală sau artistică. Această a doua ediţie a apărut cu sprijinul cluburilor Rotary din judeţul Timiş.

Despre subiectul tratat în volumul sus-numit stăm de vorbă, în direct, cu acad. Răzvan Theodorescu (prefaţator al cărţii) şi cu prof. univ. dr. Victor Neumann.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, joi 5.05.2016 la ora 20.00, cu reluare vineri 6.05.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

15:30 Minorităţi în limba maghiară

16:00 Forum economic

- direct
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara