loader
Foto

Despre lectură şi educaţie

Biblioteca Judeţeană Timiş propune cel mai amplu spectacol urban de lectură din România.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Concentrica este o manifestare-experiment şi este prima dintr-o serie care vizează punerea în valoare a locurilor-emblemă din oraş.

Evenimentul are loc joi, 19 mai, începând cu ora 12.00, în Piaţa Libertăţii. Se mizează pe participarea a 1000 de persoane: elevi, bibliotecari, reprezentanţi ai unor instituţii (de cultură sau nu), personalităţi ale lumii artistice.

Cu detalii ne este alături, în direct, Tudor Creţu, manager al BJT, care va fi însoţit de către Matei Stoica, nepotul inegalabilului Petre Stoica.

Din toamna anului 2016 – o nouă instituţie în peisajul educaţional al Timişoarei: Şcoala Babel. Va îmbina programa naţională cu modelul de educaţie oferit de statele nordice.

Urmează curriculum-ul naţional românesc dar întreg programul de învăţare este gândit în jurul dezvoltării competenţelor fiecărui copil.

Amănunte primim dinspre trei dintre reprezentanţii Şcolii Babel: Monica Diaconu, Daniela Silindean şi Victor Dragoş.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, marți 17.05.2016 la ora 20.00, cu reluare miercuri 18.05.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

15:30 Minorităţi în limba maghiară

16:00 Prim plan obiectiv – direct

prima parte
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara