loader
Foto

Galerie foto

Despre muzică și premii muzicale la "Ora Regiunii"

Percuţionistul Patrick Cojerean a câştigat două premii în cadrul concursului International Percussion Competition, care a avut loc la începutul lunii iulie în Montebello della Battaglia, în Italia.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Patrick a obţinut premiul întâi la secţiunea toba mică şi premiul al doilea la secţiunea marimba, la categoria junior.

Juriul acestui concurs a fost format din muzicieni de talie internaţională, precum Emmanuel Séjourné (Franţa), Simone Rubino (Italia), Ruud Wiener (Olanda), Gert Mortensen (Danemarca), Andrea Dulbecco (Italia) sau Mike Quinn (SUA).

Timişoreanul a câştigat de-a lungul anilor o serie de premii la competiţii desfăşurate în Grecia, Italia şi România. La „Ora regiunii”, Patrick Cojerean va canta live, la marimba.

Formația DESANT lansează cel de-al doilea album – „Vulpea Deşertului”, după aproximativ doi ani de la apariţia materialului de debut „Joc de Noroc”.

Producția muzicală a fost realizată de către Mihai MTZ Neagoe, grafica a fost efectuată de Radu Kopany, iar Rusty, ca și la primul album, a fost realizat de Stanislav Cebanenco.

Acesta, urmând direcţia primului album, este editat în format digipak şi conţine 14 piese.

Spre deosebire de primul material, unde Rusty – mascota formaţiei- are rolul de „stăpân al jocurilor” de noroc şi nu numai, de această dată el întruchipează „Vulpea Deşertului” într-un mod metaforic, ce reprezintă de fapt omul modern care vrea, nu vrea, trebuie să se metamorfozeze zilnic, aliniindu-se şi adaptâdu-se la un cotidian şi o societate care se află într-o continuă ”deşertificare”

Vor fi alături de noi la „Ora regiunii“, ca să ne spună întrega poveste a acestui album, Alex Anca, Tibi Săulescu, Alin Achim şi Mihai Dobrescu.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 29.07.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 30.07.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

1:00 În prelungiri (R)

(Reluare)

2:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara