loader
Foto

Despre oamenii străzii și amenințările internetului la "Ediția de Vest"

La "Ediția de Vest" dezbatem teme importante ale actualității.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Temperaturile scăzute au umplut adăposturile și azilurile de noapte din Timișoara. Goniți de frig oamenii străzii apelează la mila societății și se înghesuie la porțile instituțiilor care le pot oferi găzduire, fie chiar și pentru o noapte.

O parte dintre ei au crescut pe stradă, pe alții soarta sau deciziile proaste pe care le-au luat i-au lăsat fără casă și fără posibilitaea de a-și asigura traiul de zilnic. Se întâlnesc în fiecare seară la poarta adăposturilor care îi găzduiesc și le oferă un minim confort pentru o noapte. Oamenii străzii nu mai știu de mult ce înseamnă acasă.

Despre situația lor discutăm în prima parte a emisiunii împreună cu Herbert Grun (secretar executiv Fundația Caritas Timișoara), Elvis Tudor Vivsenco (asistent social, fundația Timișoara 89) și Angela Ciupa (asistent social la Direcția de asistență socială, Primăria Timișoara).

În cea de a doua parte a emisiunii încercăm să aflăm de la Monika Oarcea (coordonatoarea activitatilor de informare Sigur.info, Timiș) și Anca Basca (psiholog) unde se poate face delimitarea între utilitate și pericol în utilizarea internetului.

Comunicare, viteză, cunoaștere. Internetul a avut în doar câțiva ani o dezvoltare rapidă. Copiii ajung să-l utilizeze aproape înainte să învețe să scrie și să citească. Ce pericole se ascund în spatele ecranului unui calculator, unei tablete sau telefon mobil?

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara luni 3.02.2014 la ora 19.00, cu reluare marți 4.02.2014 la ora 10.00.

 

3:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)

3:30 Minorităţi în limba sârbă (R)

(Reluare)
 
TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

 

#tvrtimisoara