loader
Foto

Diaspora şi prietenii săi 2016

800 de cercetători români din peste 30 de ţări sunt prezenţi săptămâna aceasta la Timişoara la o conferinţă ştiinţifică de mare anvergură: Diaspora şi prietenii săi 2016.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

La manifestare participă președintele Romaniei, Klaus Iohannis și ministrul Educatiei, Adrian Curaj.

Evenimentul este de o deosebită importanţă în lumea academică - îşi propune să reunească cei mai cunoscuţi români din zona cercetării ştiinţifice şi a învăţământului superior din întreaga lume.

Conferinţa a ajuns la cea de-a patra ediţie, însă pentru prima dată se desfăşoară la Timişoara, sub forma a 21 de workshop-uri exploratorii care acoperă domenii de la fizică şi matematică, la ştiinţe inginereşti şi medicale până la ştiinţe sociale şi umane.

Invitați în studio sunt Ligia Deca (consilier de stat în Administraţia Prezidenţială), Prof. Dr. Robert Reisz (decan facultatea de Ştiinţe politice, Filosofie şi Ştiinţele comunicării), și Prof. Dr. Monica Ciobanu (State University of New York, Sociologie Politică)

În a doua parte discutăm despre protestele sindicale din faţa Guvernului de săptămâna trecută. Salariu minim pe economie şi majorările salariale au scos în stradă sindicatele din mai multe ramuri. La Ediţia de vest vin reprezentanţii Sanitas şi Spiru Haret.

Invitații în studio sunt Virgil Popescu (reprezentant federaţia Spiru Haret Timiş) și Livius Cârstea (preşedinte Sanitas Timiş).

Emisiunea "Ediţia de Vest" s-a difuzat în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3, luni 25.04.2016, de la ora 17:00, cu reluare pe ambele canale marţi 26.04.2016 la ora 00:30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

10:30 Cântecul de acasă (R)

(Reluare)

11:30 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara