loader
Foto

Distrugerea parcurilor - temă locală, problemă națională

La "Ediţia de Vest" din 16.02.2015 s-a vorbit despre tăierea copacilor din zonele urbane, unde autorităţile locale reamenajează sau modernizează diferite părţi ale oraşului făra să ţină cont de vegetaţia existentă.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Constituţia României, articolul 35 (“dreptul la un mediu sănătos”): (1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.

Și totuşi: La Timişoara, s -au tăiat în 2013 peste 30 de arbori, unii cu valoare ecologică foarte mare, în baza proiectului de "Reamenajare geometrie intersecţie Piaţa Bălcescu", chiar dacă societatea civilă şi asociaţiile profesionale şi-au exprimat dezacordul.

Piaţa Libertăţii, în mai puţin de doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare, a pierdut 90% din fondul dendrologic.

La Arad autorităţile doresc transformarea Parcului Eminescu în parcare.

În ciuda caracterului aparent local al acestor decizii, se observă că fenomenul are întindere națională. Şi în alte mari oraşe ale ţării s –au întâmplat acţiuni asemănătoare.

Discuăm pe această temă cu Adela Cristea- Asociaţia Mişcarea Arădeană și Andrei Condoroş- Asociaţia Peisagiştilor din România Filiala Timiş.

Emisiunea se difuzează în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3 luni 16.02.2015 la ora 17:00, cu reluare pe TVR3 marţi 17.02.2015 la ora 00:30.

 

3:00 Descoperă vestul

7:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara