Două proiecte cu impact social
luni, 15 ianuarie 2018
„Citeşte după cei 7 ani de acasă” şi „Viaţă din sângele meu!” sunt două proiecte cu impact social.

“Cei care nu cred în magie n-o vor descoperi niciodată”, spunea Roald Dahl…

“A crede în poveşti, în magia creată de acţiunea lor, în rolul şi rostul personajelor dar şi în tablourile lumilor magice este o dorinţă de prelungire a copilăriei fiecăruia…(w500)

Abilitatea de alegere a cărţilor pentru citit, dorinţa de evadare în lumea poveştilor, crearea jurnalului de lectură sau formarea tabieturilor lecturării sunt câteva din necesităţile tinerei generaţii pentru formarea unui stil de viaţă în care cartea şi povestea să contribuie la starea de bine a copilului şi viitorului adult “agresat” de spaţul virtual. Întâlnirile cu scriitori contemporani, cu librari sau bibliotecari, spaţiile neconvenţionale în care se va citi – ne dorim să entuziasmeze pe tinerii cititori, să-i motiveze şi să le uşureze alegerile, percepţiile şi să-i ajute în formarea de principii sănătoase de viaţă.” .

Cam asta îşi propun iniţiatoarele proiectului „Citeşte după cei 7 ani de acasă” , Simona Romaş (scoalapinguinilor.blogspot.com), Ina Bulzan (pungutacupovesti.wordpress.ro) şi Patricia Popescu (Asociaţia Bastionul ArtLitTim ), cele cu care vom povesti despre importanţa lecturii .

Dani Sîrbu este un tânăr instructor de înot care a înţeles că schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Aşa s-a născut campania „Viață din sângele meu!”.

Dacă ne doare că oamenii mor zilnic din lipsa de sânge, dacă ne pasă de părinţii ai căror ochi sunt tulburi de chinul sufletesc provocat de pierderea copiilor lor, atunci putem face un gest .

Putem dona sânge! Unde ? La Timişoara în zilele de 16, 17 şi 18 ianuarie 2018 (7:00-13:00) la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină.

Despre acestă campanie vom discuta cu doamna conf.univ.dr. Rodica Lighezan, director al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Timişoara, cu Dani Sârbu, iniţiatorul acestei campanii şi cu actorul Raul Bastean, unul dintre cei care au susţinut-o.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 15.01.2018 la ora 20.00, cu reluare marţi 16.01.2018 la ora 12.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepţionat şi pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara


 • 20:51
  x5 minute de istorie
 • 21:00
  Film serial
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte