loader
Foto

EcoStuff încearcă să facă din Timiş cel mai curat judeţ din ţară

EcoStuff este o asociaţie ecologica deja cunoscuta timişorenilor, şi nu numai lor, prin încercarea de a aduce Timişoara în Cartea Recordurilor.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Proiectul podului de Pet-uri nu a reuşit să îi convingă pe reprezentanţii Guiness Book, însă cei de la EcoStuff au reuşit să sensibilizeze opinia publică.

Membrii EcoStuff nu au renunţat la convingerile lor şi vin din nou cu o idee verde. Vor să facă din Timiş cel mai curat judeţ din România, în doar 1000 de zile!

Proiectul TM1000 a demarat în 28 Decembrie 2014 şi se va încheia în 23 Septembrie 2017.

Se vrea implicarea în acest proiect atât a autorităţilor judeţene şi locale, cât şi a companiilor interesate, prin conceperea şi implementarea de planuri de acţiune locală, prin acţiuni de constientizare şi educaţie ecologică, de colectare selectivă, de ecologizare, conferinţe şi stagii de pregătire în ţară şi străinătate, workshop-uri, proiecte upcycle etc.

Fiind un proiect foarte complex va cuprinde numeroase direcţii de acţiune şi proiecte integrate.

Amănuntele despre proiect le vom afla de la Radu Rusu, reprezentantul EcoStuff.

Iasmina Feniaţ, o solistă cunoscută iubitorilor de folclor sârbesc din întreg Banatul, şi-a împlinit, în acestă toamnă, un vis. Acela de a înregistra un disc cu Tamburaşii din Novi Sad. La finele anului trecut solista a susţinut un concert pe scena Filarmonicii „Banatul” din Timişoara.

Bogăţia şi sonoritatea amplă a unei orchestre mari de tamburaşi alături de vocea caldă şi însufleţită de pasiunea pentru muzica spaţiului bănăţean de cîmpie au încîntat spectatorii prezenţi la concertul solistic al Iasminei Feniaţ.

Povestea acestui disc, intitulat “Sinoc kad je pao mrak”, o veţi afla chiar de la Iasmina Feniaţ cea care, împreună cu inginerul de sunet Deian Feniaţ, soţul ei, ne va dezvălui cum s-a nascut discul şi cum a fost el primit de către publicul din România şi Serbia.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, luni 12.01.2015 la ora 20.00, cu reluare marți 13.01.2015 la ora 11.30.

 

9:00 Cap de afiș (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba maghiară (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara