loader
Foto

"Ediția de Vest": Corupția din vămi și săpăturile arheologice de la Timișoara

Temele de actualitate din acestă săptămână pe care vi le propunem sunt corupția din vămi și șantierul arheologic din centrul Timișoarei.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

160 de baxuri cu tigari de contrabandă au fost descoperite la sfârșitul acestei săptămâni la vama Naidăș din Caraș Severin. Cazul este cercetat de polițiștii de la Oravița și DGA Caraș-Severin.

Corupția în vămi rămâne în actualitate după mai bine de 3 ani de la acțiunea spectaculoasă în care peste 100 de vameși și polițiști de frontieră au fost ridicați și cercetași pentru corupție.

Pornind de la acest caz, discutăm cu  Dragoș Boța –jurnalist Pressalert și Luminița Țundrea -avocat despre ce s-a mai întâmplat cu cei implicați în contrabanda de la vama Moravița și cercetați din 2011.

Timișoara s-a transformat într-un mare șantier arheologic. Vechile piețe ale orașului trec printr-un amplu proces de reabilitare, proces care a scos la suprafață istoria de secole a așezării.

În paralel au demarat lucrările de conservare şi mutare pe noul amplasament a stăvilarului vechii cetăţi a Timişoarei, descoperit în momentul realizării fundaţiei pentru o clădirea a complexului de birouri din Piaţa 700.

Există un dezvoltator privat care va sponsoriza toată această acțiune de punere în valoare a vestigiilor descoperite. Suma se ridică undeva la jumătate de milion de euro.

Mai multe informații aflăm de la Alexandru Szentmiklosi- arheolog Muzeul Banatului și Dorel Micle-arheolog Universitatea de Vest.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara luni 20.01 la ora 19.00, cu reluare marți 21.01 la ora 10.00.

1:00 În prelungiri (R)

(Reluare)

2:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara