loader
Foto

"Ediția de Vest": imunodeficiențele primare și situația de la calea ferată

Imunodeficiențele primare, peste 200 la numar, afectează în special copiii, dar se pot manifesta și mai târziu, la adulți. Dacă nu sunt diagnosticate la timp, mulți dintre pacienți prezintă complicații cronice care duc la deces.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

În prima parte a emisiunii Ediţia de vest dezbatem împreună cu Ioan Boloș (lider regional Timisoara, Federatia Mecanicilor de Locomotivă) și Mitică Apostu (președintele Alianței Sindicatelor Mișcare Comercial din Regionala CFR Timișoara) un subiect legat de situaţia CFR, problemele cu care se confruntă societatea şi viitorul ei.

Săptămâna trecută sindicatele din fostul CFR au declanșat o grevă de două ore. Circulația pe calea ferată a fost blocată în acest timp. Ce se întâmplă în societățile care s-au desprins din vechiul CFR, a fost benefică fragmentarea CFR-ului, care sunt revendicările salariaților, disponibilizări și reformă sunt câteva din punctele abordate. 

Invitatul celei de a doua părți este dna. Mihaela Bătăneanţ- medic la Spitalul Louis Țurcanu Timișoara.

Peste 50 de orașe de pe toate continentele organizează activități de conștientizarea a Imunodeficiențelor Primare. În România, Timișoara a fost orașul desemnat să macheze evenimentul.

Zeci de micuți împreuna cu parinții lor au desenat pe asfalt și au înalțat baloane în fața cladirii Operei pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la importanța diagnosticarii din timp a bolilor.

Copii din toată țara vin la spitalul Louis Țurcanu din Timișoara pentru a beneficia de tratament. Medicii spun că este important ca acești pacienți să fie diagnosticați la timp deoarece cu tratament corespunzator pot avea o viață normală.

Emisiunea se difuzează concomitent pe TVR Timișoara și TVR3 luni 28.04.2014, de la ora 17.00, cu reluare pe TVR Timișoara marți 29.04.2014 de la ora 10.00.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

3:00 Descoperă vestul

7:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara